Pagina afdrukken

BEDRIJFSNIEUWS

Dietz-electronic geeft verdere invulling aan strategische focus van Emotron op applicatiespecialisten

Emotron neemt de activiteiten over van het Duitse bedrijf Dietz-electronic GmbH. Dietz-electronic houdt zich bezig met de ontwikkeling en productie van frequentieregelaars voor liften en sluit prima aan op de focus van Emotron op aandrijfoplossingen voor geselecteerde toepassingen.

[2 april 2007]

Emotron heeft met ingang van 1 april 2007 de activiteiten overgenomen van Dietz-electronic GmbH, een Duitse fabrikant die zich heeft gespecialiseerd in frequentieregelaars voor liften.

“Dat sluit prima aan op onze focus op geselecteerde toepassingen en onze bestaande liftactiviteiten”, aldus CEO Jan-Eric Bergström van Emotron AB. “De liftaandrijvingen van Dietz-electronic zijn een aanvulling op ons bestaande productaanbod en een versterking van wat we de markt te bieden hebben. Ook ligt de deal in lijn met onze doelstelling om zowel organisch als via overnames groei te realiseren”.

Door de deal kunnen de producten van Dietz-electronic nu wereldwijd in de markt worden gezet via de verkoop- en distributiekanalen van Emotron.

Grote synergievoordelen en een sterker aanbod

Emotron neemt de belangrijkste activa over van Dietz-electronic, dat binnen de Emotron-groep een nieuw competentiecentrum voor liften zal gaan vormen. Productontwikkeling, productmanagement, technische ondersteuning, service en reparaties zullen allemaal op de huidige locatie in het Duitse Neuffen blijven en hoofdzakelijk worden uitgevoerd door voormalige werknemers van Dietz-electronic. Op die manier blijven de technische expertise en de ondersteuning voor klanten behouden en worden deze via extra middelen en competentie binnen de Emotron-groep nog eens versterkt.

De productie en inkoop worden verplaatst naar de Emotron-fabriek in het Zweedse Helsingborg en de verkoop en marketing zullen worden verzorgd door de bestaande organisatie en distributiekanalen van Emotron. Op de Duitstalige thuismarkten van Dietz-electronic worden de producten in de markt gezet door Emotron Antriebssysteme GmbH in het Duitse Wernigerode. Andere markten worden bespeeld via het verkoophoofdkantoor van Emotron in Zweden en via de internationale partners.

Unieke plug-and-play-oplossingen en een grote flexibiliteit

Het productaanbod van Dietz-electronic bevat AC-aandrijvingen tot 132 kW en DC-aandrijvingen tot 90 kW, inclusief digitale DC-aandrijvingen. De nadruk ligt op de levering van plug-and-play-oplossingen, met name voor het moderniseren van liften. De installatietijd wordt tot een minimum beperkt door de aandrijvingen compleet met parameterinstellingen voor de betreffende motor te leveren. Dit is uniek binnen de markt.

Een ander sleutelwoord is flexibiliteit. Zo worden er diverse aansluitmogelijkheden en veldbuscommunicatie aangeboden. De aandrijvingen zijn geschikt voor alle reguliere liertypes, zowel met als zonder overbrenging en onafhankelijk van synchrone of asynchrone technologie. Ook kunnen ze in de liftschacht worden gemonteerd voor zogenoemde machinekamerloze liften.

Over Dietz-electronic

Dietz-electronic GmbH is gevestigd in het Duitse Neuffen, ten zuiden van Stutttgart, en is actief als zelfstandige aandrijvingenfabrikant in particuliere handen. Het bedrijf houdt zich bezig met de ontwikkeling en productie van frequentieregelaars voor liften. De belangrijkste geografische markten zijn Duitsland en Zwitserland. De geschiedenis van het bedrijf gaat terug tot de jaren '50. In de jaren '70 werd begonnen met de productie van aandrijvingen. Aan het eind van de jaren '90 ging men zich focussen op lifttoepassingen.