Pagina afdrukken

PRODUCTNIEUWS

De nieuwe softstarter van Emotron biedt meer dan alleen softe starts

Starten van elektromotoren gaat vaak gepaard met hoge inschakelstromen en mechanische belasting, met als resultaat hoge installatie-, energie- en onderhoudskosten. De oplossing is het installeren van een Emotron-softstarter. De nieuwe Emotron MSF 2.0 biedt bovendien nog een aantal extra voordelen. Efficiënte koppelregeling, geavanceerde remtechnieken en een ingebouwde Asbelastingsmonitor zorgen voor optimale werking en lagere kosten. Bovendien is de softstarter ontwikkeld voor specifieke toepassingen, waardoor de functionaliteit goed aansluit op de unieke behoeften.

[18 juni 2007]

Afbeelding: De nieuwe Emotron MSF 2.0 softstarter is ontwikkeld voor pompen, ventilatoren, compressoren, blowers, brekers, molens, mixers en zagen. U bent verzekerd van optimale start- en stopcycli, geavanceerde remfuncties en een goede bescherming van het gehele proces tegen schade en stilstand. Het resultaat is lagere kosten en optimale werking.

De Emotron MSF 2.0 is voorzien van koppelregeling ten behoeve van geoptimaliseerde start- en stopcycli. Dankzij deze techniek worden startstromen met meer dan 30% teruggedrongen ten opzichte van conventionele softstarters die gebruik maken van een vooringestelde spanningsaanloop. U kunt kleinere zekeringen en minder dure kabels gebruiken, zodat u profiteert van lagere installatiekosten en een lager energieverbruik. Gelijkmatige starts verminderen bovendien de mechanische belasting en brengen daarmee ook de onderhoudskosten omlaag.

Efficiënte starts voor al uw behoeften

De softstarter van Emotron is ontwikkeld voor pompen, ventilatoren, compressoren, blowers, brekers, molens, mixers en zagen. Dit betekent dus dat de functionaliteit kan worden aangepast op de specifieke uitdagingen die al deze toepassingen met zich meebrengen.

Zo kan bijvoorbeeld bij het starten van een zwaarbeladen breker gebruik worden gemaakt van een verhoogd aanloopkoppel voor piekbelastingen en voor een verhoogde productiviteit. De draairichting van een ventilator kan worden geregeld via de programmeerbare ingangen van de softstarter.

Er is geen externe PLC nodig zodat de investeringskosten omlaag kunnen en de installatie eenvoudiger wordt. Een uitgeschakelde ventilator die in de verkeerde richting draait kan op veilige wijze worden gestart door de motor geleidelijk te stoppen voordat de ventilator in de juiste draairichting wordt gestart. Hiermee voorkomt u ook nog eens schade en mechanische trillingen. Een analoge sensor kan op de softstarter worden aangesloten om de start- en stopcycli van een pomp aan te sturen zonder gebruik te maken van een externe PLC.

 

Afbeelding: De nieuwe Emotron MSF 2.0 softstarter is ontwikkeld voor pompen, ventilatoren, compressoren, blowers, brekers, molens, mixers en zagen. U bent verzekerd van optimale start- en stopcycli, geavanceerde remfuncties en een goede bescherming van het gehele proces tegen schade en stilstand. Het resultaat is lagere kosten en optimale werking.

Beschermt de apparatuur en optimaliseert de werking

Een ingebouwde asbelasting smonitor beschermt het proces door onmiddellijke detectie van iedere situatie die kan leiden tot inefficiënties of schade. Vroegtijdige waarschuwingen en veilige stops maken preventieve maatregelen mogelijk, bijvoorbeeld in een situatie waarbij de breker is vastgelopen, een ventilatorfilter geblokkeerd wordt of een pomp het gevaar loopt droog te lopen. Hiermee bent u verzekerd van een efficiënte werking zonder energieverspillingen, niet-geplande stilstand of onnodige slijtage aan de apparatuur.

Softe of snelle stops

De Emotron MSF 2.0 biedt veilige en efficiënte oplossingen zowel bij softe als snelle stops. Een lineaire stop van een pomp sluit het gevaar van waterslag en andere kostbare schade uit. Er zijn geen motorgestuurde kleppen nodig. Bij molens en zagen zorgt de ingebouwde remfunctie voor snelle en veilige stops zonder mechanische remmen, ook bij belastingen met grote traagheid. Hiermee bespaart u zowel op installatie- als op onderhoudskosten.

Kostenbesparende installatie

Het installeren van een Emotron MSF softstarter is snel en kostenbesparend. De uitgebreide ingebouwde functionaliteit betekent dat er geen extra apparatuur meer nodig is zoals gelijkstroomremmen, relais voor motorbeveiliging, relais voor netstroomonderbrekingen, belastingsmonitoren, meters, displays of schakelaars

Emotron MSF maakt communicatie mogelijk via zowel analoge als digitale uitgangen, seriële communicatie en veldbussen. Er zijn diverse proceswaarden en systeemparameters beschikbaar, waaronder stroom, spanning, asvermogen, askoppel, energieverbruik, bedrijfsduur en de thermische motorcapaciteit.