Pagina afdrukken

BEDRIJFSNIEUWS

UL-certificatie maakt grotere omzet in Noord-Amerika mogelijk

Emotron heeft een UL-certificatie bemachtigd voor de frequentieregelaars van het bedrijf. Dat houdt in dat het volledige productassortiment van het bedrijf voor de bescherming en regeling van elektromotoren voldoet aan de strenge veiligheidseisen van de UL-norm. Hierdoor wordt het mogelijk om de omzet op de Noord-Amerikaanse markt op te voeren.

[11 september 2008]

De nieuwe UL-certificatie geldt voor de frequentieregelaars van het bedrijf van 90 A tot 1500 A binnen zowel de Emotron FDU- als de Emotron VFX-series. Deze modellen zijn nu goedgekeurd conform UL 508C - Power Convesion Equipment. De softstarters en asbelastingsmonitoren van het bedrijf zijn reeds goedgekeurd conform UL 508 - Industrial Control Equipment. Dat houdt in dat het volledige assortiment producten van Emotron voor de bescherming en regeling van machines en processen die worden aangedreven door elektromotoren nu voldoet aan de certificatie-eisen die worden gesteld door veel eindgebruikers op de Noord-Amerikaanse markt.

Afbeelding: De frequentieregelaars van Emotron zijn nu gecertificeerd conform de norm UL 508 C. Dat houdt in dat het volledige assortiment producten voldoet aan de strenge veiligheidseisen waar veel klanten op de Noord-Amerikaanse markt om vragen. “Hiervan zullen al onze klanten profiteren", aldus Mogens Christensen, de man die binnen Emotron verantwoordelijk is voor de productcertificatie. "Een onafhankelijke externe partij heeft nu bevestigd dat we efficiënte werkprocedures hebben die garant staan voor een uitstekende productveiligheid".

Strenge eisen aan producten en processen

Het verkrijgen van een UL-certificatie is een tijdrovend proces. Emotron beschouwt de inzet van zowel tijd als geld echter als een investering die zichzelf snel terugverdient via een grotere omzet. Mogens Christensen, de man die binnen Emotron verantwoordelijk is voor de productcertificatie, denkt bovendien dat het bedrijf zal profiteren van de uitgevoerde procesreviews en van de verbeteringsmogelijkheden die tijdens de werkzaamheden aan het licht zijn gekomen.

"Het draait in feite om kwaliteitsborging, net als bij ons ISO 9001-systeem. Het verschil is dat de UL-certificatie zich volledig richt op de productveiligheid. Een onafhankelijke externe partij heeft nu bevestigd dat we efficiënte werkprocedures hebben om dit te realiseren. Hiervan zullen al onze klanten profiteren, zelfs de klanten die momenteel geen UL-certificatie eisen."

Vier keer inspectie per jaar

Het doel van de norm is de persoonlijke veiligheid te waarborgen als het gaat om elektriciteit en het gevaar voor brand in licht ontvlambaar materiaal. Dit heeft betrekking op het gehele productieproces, van het ontwerp tot de uiteindelijke assemblage. Een belangrijk onderdeel hiervan is het trainen van al het betreffende personeel.

Er zullen nu vier keer per jaar onaangekondigde UL-inspecties plaatsvinden bij de productiefaciliteiten van Emotron, zowel in Helsingborg als in het Nederlandse Bladel. Bij de inspecties zal worden gecontroleerd of gebruik wordt gemaakt van goedgekeurd onderdelen, er zal worden gevraagd om aankoopspecificaties te overleggen, er zal een volledige traceerbaarheid worden verlangd van bijvoorbeeld ingebouwde kunststof materialen en er zal worden gecontroleerd of alle stappen in het assemblageproces geverifieerd kunnen worden.

Beter concurrentievermogen op alle markten

Paul Hackett is directeur van Emotron Inc., de distributeur van het bedrijf in Noord-Amerika. In zijn ogen is het bijzonder goed nieuws:

"We hebben net de nieuwe Emotron FDU/VFX 2.0 frequentieregelaars geïntroduceerd, die de klant een heleboel unieke voordelen bieden. Het feit dat de grotere modellen nu een UL-goedkeuring hebben, heeft ons aanbod nog verder versterkt. Dat betekent dat we beter kunnen voorzien in de behoeften van klanten die vragen om gecertificeerde producten."

Ook op de andere markten van Emotron is echter vraag naar producten met UL-certificatie. Calle Croona, verkoper in Zweden, is verantwoordelijk voor de regio Zuid-Zweden:

"Tot onze Zweedse klanten behoren bijvoorbeeld ook machinebedrijven die hun producten afzetten in de VS. Als hun klanten machines met UL-goedkeuring willen, geldt dat ook voor onze producten, die als onderdelen worden gebruikt. We kunnen voor deze projecten nu ons volledige assortiment aanbieden."