Pagina afdrukken

BEDRIJFSNIEUWS

Emotron heeft de milieuprijs van de stad Helsingborg ontvangen

Een groot deel van de elektrische energie die in industriële en gemeentelijke processen wordt gebruikt, komt van elektromotoren. Het Zweedse bedrijf Emotron biedt oplossingen waarmee tot 50% van dit verbruik kan worden bespaard. De stad Helsingborg is de thuishaven van Emotron. Helsingborg heeft zijn jaarlijkse milieuprijs dit jaar aan Emotron toegekend vanwege hun inspanningen op het gebied van energiebesparing, wat uiteindelijk leidt tot een lagere impact op het milieu.

[8 juni 2009]

Systemen die door elektromotoren worden aangedreven verbruiken 70% van de elektrische energie die in de industrie in de EU wordt gebruikt. Emotron biedt technische oplossingen waarmee het energieverbruik tot 50% kan afnemen. Het bedrijf stimuleert daarnaast energie-efficiëntie via hun steun aan het Motor Challenge Programme van de EU en als lid van de organisatie van Zweedse Energiezuinige bedrijven.

Philip Schwarz, President en CEO van Emotron, vindt het een grote eer dat de milieuprijs van Helsingborg aan Emotron is toegekend.

"Het betekent veel voor ons dat Helsingborg ons werk erkent, het is toch de thuishaven van ons bedrijf en van een groot deel van onze werknemers. We helpen al jaren gemeenten en industrieën over de hele wereld om energie te besparen en hebben daarvoor al een aantal Europese prijzen mogen ontvangen. Toch weten weinig mensen in Helsingborg wie we zijn of wat we doen.”

Philip Schwarz hoopt dat deze prijs ervoor zorgt dat het bedrijf ook plaatselijk meer bekendheid krijgt.

"We hopen dat we onze kennis op het gebied van energiebesparing op deze manier verder kunnen verspreiden en dat de oplossingen hier in Helsingborg worden ontwikkeld en geproduceerd."

Twee prijzen voor energiebesparing
Het gemeentebestuur van Helsingborg besloot in 2008 een jaarlijkse milieuprijs in te stellen. Deze prijs wordt toegekend aan een plaatselijke organisatie, bedrijf of persoon die veel voor het milieu heeft gedaan en vooral een bijdrage heeft geleverd aan het invoeren van het milieuprogramma van de stad. Dit jaar was de prijs op energiebesparing gericht omdat dit belangrijk is bij het verminderen van de uitstoot van kooldioxide, waardoor het klimaat wordt ontlast. De prijs werd dit jaar toegekend aan Emotron en aan mevrouw Ann-Cathrine Karlsson, omdat zij ervoor heeft gezorgd dat het ziekenhuis van Helsingborg op een systematische manier milieuvriendelijker is gaan werken, waardoor er onder meer 20% minder energie wordt verbruikt.

Geld geschonken aan het WWF ter ondersteuning van hun milieuactiviteiten
De prijs is op 5 juni aan de winnaars overhandigd, tijdens de viering van wereldmilieudag in de stad. Emotron werd vertegenwoordigd door Bo Andersson, adviseur op het gebied van energie-efficiëntie. De cheque werd overhandigd door Carin Wredström, voorzitter van de gemeenteraad van Helsingborg.

"We zijn erg trots op deze prijs en het stimuleert ons om verder te gaan. We doneren het prijzengeld aan het Wereldnatuurfonds ter ondersteuning van hun milieuactiviteiten", zegt Bo Andersson.

Afbeelding links: Emotron heeft de milieuprijs 2009 van de stad Helsingborg ontvangen voor hun werk op het gebied van energiebesparing in industriële en gemeentelijke processen. Bo Andersson, adviseur energie-efficiëntie van Emotron, nam op 5 juni de prijs in ontvangst uit handen van Carin Wredström, voorzitter van de gemeenteraad, op de dag dat de stad wereldmilieudag vierde. Op het recht: Lars Thunberg, voorzitter van de milieucommissie. "We zijn erg trots op deze prijs en het stimuleert ons om verder te gaan met onze activiteiten. We doneren het prijzengeld aan het WWF ter ondersteuning van hun milieuactiviteiten”, aldus Bo Andersson.