Pagina afdrukken

BEDRIJFSNIEUWS

Zweedse aandrijfoplossingen geïntroduceerd in Turkije via nieuwe partner Emotron

De aandrijfoplossingen van Emotron worden nu op de Turkse markt geïntroduceerd dankzij een nieuwe distributieovereenkomst met Kontek. De samenwerking omvat de verkoop van het volledige Emotron productaanbod en de ondersteuning van lokale klanten. Voor Kontek bleek het kraanbesturingsconcept een doorslaggevende factor bij hun beslissing om het Zweedse bedrijf te selecteren als hun nieuwe leverancier.

[12 mei 2009]

Kontek is een toonaangevend bedrijf op het gebied van automatisering en aandrijvingen en levert zowel producten als complete projectoplossingen in Turkije en Noord-Afrika. Kontek en Emotron richten zich beide op specifieke toepassingsgebieden zoals pompen, ventilatoren, compressoren, brekers en kranen.

De officiële introductie in Turkije vond plaats in februari 2009 tijdens de vakbeurs Win Otomasyon in Istanboel. Sven Andersson, Regional Sales Manager bij Emotron, en Tolga Murat Özdemir, General Manager van Kontek, waren beiden zeer verheugd over de enorme belangstelling voor de oplossingen van Emotron.

Kraanaanbod doorslaggevend bij de keuze voor Emotron

Toen Kontek op zoek ging naar een nieuwe leverancier van aandrijvingen evalueerde het bedrijf de beschikbare opties op de markt. Er waren diverse redenen om te kiezen voor Emotron. Een van deze was het complete productaanbod, waaronder frequentieregelaars, softstarters en asbelastingsmonitoren, plus het feit dat de producten worden ontwikkeld voor de specifieke toepassingsgebieden waarin Kontek actief is.

"Emotron frequentieregelaars zullen een sterke aanvulling vormen op ons eigen aanbod, met name voor hoogvermogentoepassingen", zegt Tolga Murat Özdemir. "We zijn ook blij met de IP 54-classificatie, wat betekent dat de producten bestand zijn tegen zware omgevingen."

Ook het feit dat Emotron meer dan 20 jaar ervaring heeft met kranen en een compleet concept voor kraanbesturing heeft ontwikkeld, was voor Kontek een doorslaggevende factor. Het concept is gebaseerd op de Emotron VFX frequentieregelaar met een directe koppelregeling.

"Dit is een belangrijk werkgebied voor ons en de speciale kraanfuncties van het Emotron concept zal waarde toevoegen aan ons eigen aanbod", aldus Tolga Murat Özdemir.

Trainingssessies voor verkoop- en onderhoudspersoneel

De distributieovereenkomst werd begin 2009 getekend. De twee bedrijven hebben zowel in Zweden als in Turkije diverse besprekingen gevoerd, bijvoorbeeld met 25 verkoopmedewerkers van Kontek die producttrainingen van Emotron hebben gevolgd. De volgende stap is het trainen van onderhoudspersoneel en het bijwonen van kraantrainingssessies bij het Emotron-kraancentrum in Duitsland.

 "We verheugen ons op de samenwerking en zien Kontek als een zeer sterke en competente partner voor ons in deze markt", zegt Sven Andersson. "De verkoop en levering aan eindklanten is al gestart en de producten van Emotron worden inmiddels toegepast in Turkse water/afvalwaterinstallaties."