Pagina afdrukken

PRODUCTNIEUWS

EtherCAT voor Emotron frequentieregelaars

Een nieuwe EtherCAT-optiekaart voorziet in een snelle industriële Ethernet-interface voor Emotron-frequentieregelaars, met een hoge betrouwbaarheid en eenvoudig gebruik.

[22 november 2011]

Een nieuwe EtherCAT-optiekaart voorziet Emotron FDU/VFX-frequentieregelaars van een zeer snelle Ethernet-interface in combinatie met een hoge mate van betrouwbaarheid. Alle parameters van de frequentieregelaar zijn via het netwerk toegankelijk, via het CoE (CANopen over EtherCAT) toepassingsprotocol. Hierdoor kan de aandrijving op eenvoudige wijze worden bediend, bewaakt, aangepast en geconfigureerd.

EtherCAT option board

EtherCAT is een open industrieel protocol dat speciaal is ontwikkeld voor tijdkritische toepassingen, waarbij de beschikbare bandbreedte zeer efficiënt wordt benut. Dit wordt bereikt door implementatie van het protocol, maar ook door een snelle, geïntegreerde ASIC in elk knooppunt, waardoor er kan worden bespaard op externe schakelaars. De ASIC zorgt voor de uitwisseling van de procesgegevens wanneer dit nodig is, waardoor de vertraging van telegrammen in elk knooppunt wordt geminimaliseerd en een zeer snel bussysteem wordt verkregen.

De EtherCAT-netwerktopologie is bijzonder robuust, aangezien het een "virtuele ring" vormt door beide paren in een Ethernet-kabel te gebruiken. Door gebruik te maken van een PLC met twee Ethernet-poorten kan een nog robuuster redundant ringnetwerk worden gecreëerd.

De specificatie van het protocol wordt onderhouden en ontwikkeld door EtherCAT Technology Group (ETG) en zijn leden.