Pagina afdrukken

PRODUCTNIEUWS

Profinet voor Emotron-frequentieregelaars

Een nieuwe Profinet-optieprint voorziet Emotron FDU/VFX-frequentieregelaars van een snelle Ethernet-interface in combinatie met een hoge mate van betrouwbaarheid en efficiëntie.

[1 juni 2012]

Profinet IO biedt snelle, realtime industriële Ethernet-communicatie voor Emotron FDU/VFX-frequentieregelaars. Standaard TCP/IP-verkeer kan via het netwerk blijven lopen. Dit maakt een verticale integratie van de productie in ERP- en MES-systemen of toegang tot een ingebouwde webserver voor eenvoudige diagnose- en parameterinstellingen mogelijk.

ProfinetProfinet

Door gebruik van de Profinet IO-optie in combinatie met beheerde schakelaars die MRP- of MRRT-protocollen ondersteunen, kunt u zeer robuuste LAN's met redundante informatiepaden implementeren. De betrouwbaarheid is beter omdat het proces kan worden voortgezet, ook als een van de Ethernet-kabels is beschadigd.

De optie is verkrijgbaar in een uitvoering met 1 poort of 2 poorten. Beide uitvoeringen zijn voorzien van de Profinet Fast Start Up-functie, waarmee een machine snel in gebruik kan worden genomen als hij wordt ingeschakeld. De module met 2 poorten ondersteunt ook LLDP- en SNMP-protocollen, die diagnose-informatie aanzienlijk kunnen verbeteren en de stilstandtijd bij een communicatiestoring verkorten. Bovendien heeft de module met 2 poorten een ingebouwde schakelaar voor een handige daisy-chain tussen de eenheden.

De frequentieregelaar wordt geregeld met een eenvoudig controle-/statusbericht voor I/O-data, dat aan uw toepassing kan worden aangepast. De optie wordt geleverd met een cd met daarop Simatic Step7 PLC-codevoorbeelden voor een snelle implementatie.