Pagina afdrukken

Case study

Emotron TSA’s besturen S.I.T's micronizer systemen

S.I.T, brandstofbewerkingsspecialist in in Hamburg, Duitsland, gebruiken Emotron TSA softstarters in hun systemen, die hoog staan aangeschreven vanwege de besparingen op bedrijfs-en brandstofkosten. Micronizer-gebaseerde brandstofmengunits, een combinatie van een micronizer system met seperatoren, zijn de laatste nieuwe ontwikkeling op dit gebied, waarbij operators geholpen worden om hun doel “ Clean Ship Certificate” status te bereiken voor diesel aangedreven vaartuigen.

[12 mei 2014]

Het bedrijf S.I.T heeft vijf moderne brandstofbewerkingssystemen ontwikkled. Met onze Emotron TSA helpen wij S.I.T. met de ontwikkeling van deze moderne electronische installaties. Micronizers zijn ontwikkeld voor diverse toepassingen met brandstofbewerking op schepen, maar ook voor energiecentrales op het vaste land.

Micronizers verminderen aantoonbaar residue
Micronizers worden op schepen voor diverse toepassingen gebruikt: Reductie van residue,verbeterde verbranding en hergebruik van afgewerkte olie.

S.I.T gebruikt nu de TSA-016, TSA-022 en TSA-042 softstarters in hun systemen en applicaties.

De TSA softstarters zijn altijd uitgerust met een extern bedienpanneel en de meeste zijn voorzien van de PTC/Pt100 optie.

Voordeel van een “single source” leverancier
Voorheen betrok S.I.T verscheidende componenten van verschillende leveranciers, waardoor er hogere adminstratieve kosten waren. S.I.T heft nu het voordeel om Emotron als “single source” leverancier te hebben.

IN HET KORT
Klant
 S.I.T, Hamburg, Duitsland

Uitdaging
Bespaar kosten en lever de technische voordelen en  verbeterde prestaties

Oplossing
Emotron TSA-016, TSA-022 en TSA-042 softstarters

Voordelen
Minder componenten, minder bedrading
Overzichtelijke kastindeling
Softstarten van motoren
Single-source supplier convenience