Pagina afdrukken

Referentiezaak Softstarteroplossing voor Adani Gas Ltd

Emotron-softstarteroplossing verbetert de besturing en verlaagt de kosten voor Adani Gas Ltd

Adani Gas Ltd, een volledige dochtermaatschappij van Adani Enterprises Ltd, ontwikkelt aardgasdistributieprojecten in geheel India voor klanten in de industriële, commerciële, binnenlandse en transportsector. Aardgas is een praktische, betrouwbare en milieuvriendelijke brandstof die klanten veel veiligheid en rendement biedt.

[24 augustus 2016]

Het bedrijf heeft al stadsgasdistributienetwerken in Ahmedabad en Vadodara (Gujarat), Faridabad (Haryana) en Khurja (Uttar Pradesh) opgezet.

Daarbij is het contract voor het ontwikkelen van stadsgasdistributie voor Allahabad en Chandigarh gegund aan een consortium van Adani Gas Ltd en Indian Oil Corporation Ltd.

  

Gasdruk lastig te handhaven

Het bedrijf gebruikte voorheen een conventioneel systeem met sterdriehoekstarter met een hoge inschakelstroom op het systeem. Het was lastig om de vereiste gasdruk te handhaven en de handmatige aan/uit-regeling was arbeidsintensief.

 

 

Emotron softstarter de oplossing

CG Drives & Automation stelde een Emotron MSF 250 kW softstarter voor met een externe aan/uit-faciliteit als oplossing. Zo kon de compressor soepel starten/stoppen, met een geringere stroomstoot en minder mechanische belasting op het systeem en daardoor lagere exploitatiekosten.

 

Deze nieuwe oplossing is nu geïnstalleerd en levert de verwachte voordelen op.
Daarbij kan het bedrijf door de externe aan/uit-faciliteit een druk van 200 bar (lage zijde) en 250 bar (hoge zijde) handhaven via een Dresser-Rand compressor.

Commando's voor de aan/uit-regeling komen eenvoudig vanuit het gassubstation van Adani.
Handmatige tussenkomst is verleden tijd, waardoor de arbeidskosten afnemen. Het systeem werkt al zeven jaar naar tevredenheid.

­

IN HET KORT

Klant
Adani Gas Ltd, India

Uitdaging

Hoge inschakelstromen, slechte besturing, te veel handwerk

Oplossing

Emotron MSF 250 kV softstarter met externe aan/uit-regeling

Voordelen

  • Lagere start-/stopbelastingen (elektrisch/mechanisch)
  • Minder arbeidsintensief
  • Langdurig betrouwbaar

Kostenbesparing