Pagina afdrukken

CG Drives en Ankong redden CHALCO in China

CG Drives en Ankong redden CHALCO in China

CHALCO (Aluminium Corporation of China Limited) is China's grootste producent van aluminium en primair aluminium en de tweede grootste aluminiumproducent ter wereld. CHALCO is een klant van Ankong, de exclusieve partner van CG Drives in China. Ankong heeft kantoren in Shenyang (hoofdkantoor, verkoop, support en kastenbouw), Jinan (verkoop en support), Peking (verkoop) en Shanghai (verkoop).

[30 september 2015]

 

Defecte frequentieregelaar in de CHALCO-fabriek legt productie lam

Een van de frequentieregelaars op een cruciale extrusiemachine raakte defect in de CHALCO-fabriek die elektrodes maakt voor het smeltproces. De frequentieregelaar, een 315 kW-model van een concurrent, kon niet worden gerepareerd of vervangen, wat stilstand van de fabriek tot gevolg had.

 

Eerste reactie: een tijdelijke oplossing vinden

Er werd met Ankong contact opgenomen en zij besloten om een gebruikt 690 V, 1200 kW-model te wijzigen omdat er op dat moment niets anders beschikbaar was. Ankong greep in en bouwde de kast dezelfde dag om tot een 600 A, 400 V-frequentieregelaar en zond die snel naar de CHALCO-fabriek voor installatie en inbedrijfname. Spijtig genoeg was CHALCO niet in staat om het vervangende model af te stellen op hun SCADA-systeem. Telefonische ondersteuning bood ook geen uitkomst, en daarom besloot Ankong om een team te sturen – inclusief ingenieurs van CG Drives in Zweden die op bezoek waren – om het probleem op te lossen.

Het team reisde per auto, hogesnelheidstrein, bus, vliegtuig en weer per auto in een 11 uur durende reis door China, en kwam uiteindelijk om 22 uur aan bij de CHALCO-fabriek. De volgende morgen om 3 uur waren de signalen succesvol afgesteld op het SCADA-systeem en was de fabriek weer  in bedrijf.


Laatste actie: nieuwe apparatuur van CG Drives leveren

Een nieuwe 315 kW Emotron VFX werd nog dezelfde dag in Zweden besteld. (De VFX-technologie voor directe koppelregeling van CG Drives biedt een perfect antwoord op de eisen van de extrusiemachine voor hoogdynamische toepassingen met een hoog koppel.) Doordat de volledig nieuwe kast de volgende dag al naar China werd gevlogen, kon de tijdelijke oplossing in de fabriek snel worden vervangen. Dit was allemaal binnen twee weken na de eerste serviceoproep voor elkaar.

 

IN HET KORT

Klant

  • CHALCO-fabriek, China

Uitdaging

  • De frequentieregelaar van een concurrent vervangen die de productie lamlegde
  • Moeilijke logistiek

Oplossing

  • Snelle reactie van het team van Ankong en de ingenieurs van CG Drives

Emotron VFX, 315 kW