Pagina afdrukken

Regelaars van Emotron overtreffen verwachtingen

Regelaars van Emotron overtreffen verwachtingen

Press Metal, een aluminiumfabriek uit het zuidoosten van Azië, besloot om de prestaties naar een hoger plan te tillen en koos voor Emotron-regelaars in de kranen die in de fabriek grote containers verplaatsen. En deze regelaars doen al sinds 2011 prima hun werk. Een belangrijke factor daarbij is dat CG Drives ook een servicepakket levert, met training, onderhoud en reserveonderdelen, zodat de fabriek 24/7 in bedrijf kan blijven.

[10 november 2015]

Snelgroeiende aluminiumproducent

Press Metal uit Bintulu (Maleisië) begon in 1986 als een particulier lokaal bedrijf in aluminiumextrusie. Sindsdien is het bedrijf uitgegroeid tot een wereldwijd concern in geïntegreerd aluminium. Ze hebben een smeltcapaciteit van 440.000 ton en een extrusiecapaciteit van 190.000 ton per jaar. Press Metal is de grootste producent van geïntegreerd aluminium in het zuidoosten van Azië.

 

Uitdagende omstandigheden

Press Metal zocht aandrijvingen voor twaalf kranen die worden gebruikt om grote containers met aluminium in de fabriek te verplaatsen. Ze moeten onder zeer zware omstandigheden werken door de hoge temperaturen, door de aanwezigheid van aluminiumstof en waterstoffluoride, en door het krachtige, magnetische veld van de inductieovens die worden gebruikt om het aluminium te smelten. 

 

Een duurzame oplossing met training

Press Metal wilde de bestaande regelaars vervangen door een duurzamere oplossing. Ze zochten een totaaloplossing inclusief training, zodat onervaren lokaal personeel ook kon leren om service- en onderhoudswerkzaamheden aan de installatie uit te voeren.

 

Oplossing van CG Drives geeft het gewenste resultaat

De ervaring van CG Drives in vergelijkbare toepassingen leidde in 2011 tot de aanbeveling om vijf Emotron VFX-frequentieregelaars te installeren (7,5, 15, 18,5, 45 en 75 kW) voor elk van de twaalf kranen. Deze regelaars zijn voorzien van metalen behuizingen en IP54-prints met coating, en ze leveren sinds hun installatie consistente prestaties en een optimale beschikbaarheid. En hun levensduur heeft de verwachtingen van Press Metal ruimschoots overtroffen.

 

Training, onderhoud en reserveonderdelen

CG Drives heeft ook de lokale training geregeld en het lokale personeel bij de inbedrijfsstelling betrokken. Bovendien zorgt CG Drives dat reserveonderdelen zo veel mogelijk beschikbaar zijn en kan Press Metal gebruikmaken van de ervaren helpdesk die 24/7 beschikbaar is.

 

En nu?

De klant kijkt alweer naar de toekomst en overweegt om nog eens acht kranen in een andere fabriek van Press Metal van regelaars te voorzien, ook van CG Drives.

 

IN HET KORT:

Klant
Press Metal, Bintulu (Maleisië)

Uitdaging

Betrouwbare regelaars met eenvoudig onderhoud en een lange levensduur in zware omgevingen

Oplossing

Emotron VFX-frequentieregelaars (7,5, 15, 18,5, 45 en 75 kW) voor elk van de 12 kranen

Voordelen

  • Verbeterde beschikbaarheid
  • Langere levensduur dan verwacht
  • Opgeleid lokaal personeel
  • 24/7 helpdesk