Pagina afdrukken

Reference Case

Ubisoft uit India bespaart energie met retrofit, dankzij CG D & A

Ubisoft is een in Frankrijk gevestigd softwarebedrijf dat in 1986 in Bretagne is opgericht. Het bedrijf is opgezet door vijf broers die een gemeenschappelijk platform deelden waarmee ze hun eigen uitgeverij en distributiebedrijf voor entertainment- en leerzame software opzetten. Ubisoft Pune is tegenwoordig een van de grootste ontwikkelaars van videogames in India. Het bedrijf heeft een productiestudio voor videogames met een zeer efficiënte afdeling Kwaliteitscontrole. Ze hebben meer dan 250 internationale medewerkers met zeer technische vaardigheden in dienst.

[15 juni 2015]

Retrofit na hoog energieverbruik en verschillende temperatuurzones 

   

Ubisoft gebruikte een HVAC-systeem met gekoeld water en de temperatuur op kantoor werd door dempers in de luchtkanalen in hun faciliteiten in Pune geregeld. Bij dit systeem waren de AHU-motoren*, die op volle snelheid moesten draaien, op het BMS-systeem aangesloten.

Dat betekende niet alleen een hoog energie-verbruik, er ontstonden ook warme en koude gebieden op kantoor. Ze besloten daarom om VFD's op de AHU te installeren, voor betere controle en een lager energieverbruik. 

Snelheidsregeling door VFD's 

CG Drives & Automation raadde het bedrijf aan om de VFD-oplossing voor AHU-motoren aangesloten op het BMS-systeem te gebruiken. De VFD regelt het toerental van de motor op basis van signalen van 4 tot 20 mA. CG Drives & Automation heeft vier VFD's van 15 kW geleverd.

Duidelijke energiebesparing

Wanneer het AHU-systeem met VFD wordt geregeld en het dempsysteem wordt vermeden, kan dat een energiebesparing van 20-25 % opleveren. De investering werd in minder dan 12 maanden terugverdiend en de besparingen konden direct bij de winst van het bedrijf worden opgeteld.

Een jaar na de inbedrijfsstelling is Ubisoft nog steeds erg tevreden over de prestaties van de VFD's van CG Drives & Automation en de serviceondersteuning die CG waar nodig biedt. Ze zijn ook zeer te spreken over de prestaties van de regelaars van CG Drives & Automation en hebben dit gedocumenteerd met een brief waarin die waardering wordt uitgesproken (zie hieronder).

IN HET KORT

Klant
Ubisoft

Doel

Het oude systeem zonder onderbrekingen en problemen met de productie overzetten naar het nieuwe systeem.

Oplossing

AHU-systeem geregeld door 4 VFD's van CG

Voordelen

Energiebesparing

Geregelde temperatuur

*Luchtbehandelingseenheden