Pagina afdrukken

Waterzuiveringsinstallatie werkt 24/7 dankzij Emotron-frequentieregelaars

Waterzuiveringsinstallatie werkt 24/7 dankzij Emotron-frequentieregelaars

De waterzuiveringsinstallatie van Beilen was toe aan vernieuwing om de betrouwbaarheid ervan te vergroten en een continue werking te garanderen. Het project startte begin 2010, de installatie moest volledig gemoderniseerd worden. Aangezien in de beginfase van het project de specificaties niet volledig waren uitgewerkt, bestond onze eerste uitdaging erin de juiste frequentieregelaars te kiezen. Een goede communicatie tussen alle projectmedewerkers was van essentieel belang om succes te garanderen. Het personeel van CG Drives & Automation waakte voortdurend over de kwaliteit van de communicatie enerzijds en een hoog service- en responsniveau anderzijds.

[7 september 2015]

Emotron-frequentieregelaars lossen de problemen op

Er werd gekozen voor wandgemonteerde Emotron IP54-frequentieregelaars met zowel FDU- als VFX-modules. Alle frequentieregelaars in de installatie zijn nu vervangen door energiebesparende Emotron-frequentieomvormers. Die bieden het voordeel dat ze uiterst betrouwbaar zijn en heel lang meegaan.

Gebruiksvriendelijkheid ondersteunt beslissing

Het projectteam op de klantlocatie in Beilen wist al dat de Emotron-frequentieregelaars heel gebruiksvriendelijk zijn. Dat, in combinatie met het bewezen prestatieniveau van de frequentieregelaars, zorgde ervoor dat het team met een gerust hart een beslissing kon nemen.

Aangezien de installatie dag en nacht op een betrouwbare wijze moet werken, beschouwde het Waterschap bovendien ook het excellente serviceniveau van CG Drives & Automation als een grote meerwaarde.

IN HET KORT

Klant Waterzuiveringsinstallatie Beilen, Nederland
 

Uitdaging Onduidelijke projectspecificaties en communicatieproblemen

Oplossing

- Emotron IP54-frequentieregelaars met zowel FDU- als VFX- modules

- Nadruk op service en communicatie

Voordelen

Gegarandeerde 24/7 werking

Gemoedsrust voor de gebruiker