Pagina afdrukken

Energieopwekking

Krachtige aandrijvingen voor energieopwekking

CG werkt al jaren samen met de energiesector. Onze robuuste frequentieregelaars bieden een efficiënte en betrouwbare werking van uw pompen, ventilatoren en kranen. U profiteert van lagere energie-, onderhouds- en stilstandkosten. De serie heeft motorvermogens tot 3.000 kW bij een voeding van 690 V.

Houd de druk op peil en bespaar energie

Door het gebruik van toerentalregeling maximaliseert u het vermogen van uw pomp- en ventilatorsystemen. Het energieverbruik en de mechanische slijtage nemen af, net als de geluids- en trillingsniveaus. De werking wordt continu aan de vraag aangepast, waarbij de gewenste druk wordt gehandhaafd op basis van het debiet of de hoeveelheid gas die moet worden verwerkt. Een slaapfunctie bespaart nog meer energie door de motor te stoppen als de motor niet nodig is om de druk op peil te houden.

 

 Minder slijtage door gecontroleerd starten en stoppen

Een lage inschakelstroom verlaagt de hydraulische en mechanische stress op leidingen en pakkingen. Lineaire stops elimineren het risico van waterslag in uw pompen, zonder het gebruik van dure, motorgeregelde kleppen om de drukpieken te verlagen. Dankzij een spinstartfunctie wordt een ventilator die de verkeerde kant op draait, in de juiste richting en functie gestart voordat het apparaat op volle snelheid werkt.

 

Hoge dynamiek voor veeleisende toepassingen

Emotron frequentieregelaars bieden ook een hoge nauwkeurigheid in dynamische toepassingen, bijvoorbeeld voor kranen die in elektriciteitscentrales op biobrandstof worden gebruikt. Minimale cyclustijden en mechanische slijtage door een efficiënte en nauwkeurige besturing. De directe koppelregeling verwerkt plotselinge veranderingen in de belasting en de eerste piekbelastingen. De elektronische grijperbesturing coördineert de aandrijvingen en zorgt dat de bewegingen onafhankelijk kunnen worden uitgevoerd. De bediener kan de grijper sluiten of openen terwijl deze omhoog en omlaag wordt gezet, waardoor de cyclustijden en slijtage aan de kabels afnemen.

 

Bescherming tegen schade en stilstandtijd

Een ingebouwde belastingsmonitor voorkomt schade en stilstandtijd, bijvoorbeeld als een pomp droogloopt, een leiding is verstopt of een klep niet helemaal is geopend. Elke afwijking van de door u ingestelde belastingsniveaus wordt meteen over het volledige snelheidsbereik geregistreerd, zonder dat er externe sensoren nodig zijn.A built-in load monitor prevents damage and downtime, for example if a pump is running dry, a pipe is blocked or a valve is not fully opened. Any deviation from your set load levels is detected immediately across the entire speed range, without the need for external sensors.