Pagina afdrukken

Mijnbouw

Voorbereid op de harde werkelijkheid

De producten van CG hebben zich bewezen in mijnbouwtoepassingen over de hele wereld. De robuuste constructie en geavanceerde functionaliteit betekenen dat ze uw zware werkzaamheden op een betrouwbare en efficiënte manier kunnen uitvoeren; dat geldt voor brekers, transportbanden, takels, pompen en ventilatoren.

Hoge dynamiek voor brekers en transportbanden

De frequentieregelaars van CG bieden een hoge nauwkeurigheid in dynamische toepassingen, zoals brekers en transportbanden. Ze zorgen voor de juiste toevoersnelheid door het motortoerental aan de verschillen in belasting aan te passen, waarbij het energieverbruik en de slijtage worden beperkt. De directe koppelregeling verwerkt plotselinge veranderingen in de belasting en de eerste piekbelastingen, waardoor de mechanische stress afneemt en onderbrekingen en onnodig uitschakelen worden voorkomen. De serie heeft motorvermogens tot 3.000 kW bij een maximale voeding van 690 V. Eenheden met vloeistofkoeling zijn optioneel verkrijgbaar.

 

Volledig vermogen voor efficiënt starten en stoppen

De directe koppelregeling biedt efficiënt starten van een zwaar belaste breker of transportband door het volledige motorvermogen vanuit stilstand te gebruiken. De softstarters van CG doen dit door het koppel te verhogen. De inschakelstroom is nog altijd geminimaliseerd, met minder mechanische stress en lagere installatie- en energiekosten tot gevolg. Beide producten hebben geïntegreerde vectorremmen voor snel en veilig remmen zonder het gebruik van mechanische remmen.

 

Energiebesparing in pompen en ventilatoren

Gelijkmatige starts van uw ventilator verlagen de hydraulische en mechanische stress op leidingen en pakkingen. Lineaire pompstops elimineren het risico van waterslag, zonder dure, door de motor geregelde kleppen. Daarvoor zorgen de softstarters en frequentieregelaars van CG. De frequentieregelaar biedt bovendien aanzienlijke energiebesparingen door het motortoerental continu aan de vraag aan te passen. Een slaapfunctie bespaart nog meer energie en de automatische spoelfunctie voor pompen zorgt dat de efficiëntie wordt gehandhaafd.

 

Minder schade door gepatenteerde technologie

Een ingebouwde belastingsmonitor beschermt uw proces tegen schade en inefficiëntie. Over- of onderbelasting wordt meteen geregistreerd, in het volledige snelheidsbereik. Zo kunnen er preventieve maatregelen worden genomen als een breker vastloopt, een pomp droogloopt of een leiding is verstopt. Er wordt geen energie verspild en ongeplande stilstandtijd wordt geminimaliseerd.