Pagina afdrukken

Zagerijen

Robuuste producten voor zware werkzaamheden

Hoog startkoppel, grote variaties in belasting en snelle procedures met een hoge dynamiek zijn uitdagingen die u met de besturingsapparatuur in uw zagerij kunt aanpakken. Dankzij de robuuste constructie en geavanceerde, ingebouwde functionaliteit zijn de producten van CG hier uitermate geschikt voor. Dankzij snelle stops van zagen en rotors, en een onderbrekingsvrije toevoer bespaart u procestijd en investerings- en onderhoudskosten.

Efficiënte transportband voor de invoer voor ontschorsen

De frequentieregelaars van CG zorgen voor de juiste toevoersnelheid bij het invoeren van hout voor ontschorsen of om schors uit het proces af te voeren. De directe koppelregeling verwerkt plotselinge veranderingen in de belasting, waardoor de mechanische stress afneemt en onderbrekingen en onnodig uitschakelen worden voorkomen. Een zwaar belaste transportband wordt efficiënt gestart door het volledige motorvermogen ook vanuit stilstand te gebruiken. Als er een remweerstand op de frequentieregelaar wordt gemonteerd, kunt u de toevoer extreem snel stoppen. Een ingebouwde belastingsmonitor registreert elke afwijking van de door u geselecteerde belastingsniveaus, bijvoorbeeld bij een gebroken riem of overbelasting.

 

Snelle stop van zagen zonder externe remmen

Een zaag moet vanwege de veiligheid of productiviteit vaak snel kunnen stoppen. Door de geavanceerde remfunctionaliteit van de softstarters van CG zijn er geen dure en ruimteverslindende externe remmen nodig. Snel en veilig stoppen wordt gegarandeerd door de ingebouwde vectorrem of de ingebouwde omkeerrem voor bandzaagmachines en zaagtoepassingen waarvoor nog kortere remtijden nodig zijn.

 

 Reductor wordt binnen enkele seconden gestopt

Door de remtijd van de reductorrotor, schorsrotor of ontschorswagen te verkorten bespaart u waardevolle procestijd. Deze apparatuur heeft meestal een paar minuten nodig om onbelast te draaien terwijl ze tot stilstand vertragen. De ingebouwde vector- en omkeerrem van de softstarter van de CG kan de remtijd vaak tot enkele seconden verlagen.