WATER / AFVALWATER

Energie en apparatuur besparen

Deze rioolwaterzuiveringsinstallatie gebruikt frequentieregelaars en softstarters van Emotron om pompen, blowers en mengers te regelen en asbelastingsmonitoren om slibschrapers en schroeftransporteurs te beschermen. Het resultaat is een betrouwbaardere regeling en besparingen op energie en onderhoud.

PROCESINDUSTRIE

Grote energiebesparingen door toerentalregeling

Deze procesindustrie bespaart elk jaar 25.000 euro dankzij de toerentalregeling op een van de ventilatoren. De frequentieregelaars van Emotron worden in verschillende aandrijvingen voor elektromotoren gebruikt, onder meer in pompen, ventilatoren, mengers, molens en centrifuges. De grote voordelen zijn energiebesparing en minder slijtage.

ZAGERIJEN

Hogere bedrijfsefficiëntie

Toen deze zagerij in een nieuwe ontschorsingslijn investeerde, werd er voor producten van CG gekozen om de zwaardere werkzaamheden te regelen en te controleren. De grootste voordelen zijn een betrouwbare werking, korte remtijden en een hoog niveau van gebruiksvriendelijkheid.

POMPEN

Twee keer zoveel pompen en tegelijkertijd energie besparen

Toen de procesregeling van dit pompstation werd geautomatiseerd, maakte een frequentieregelaar van Emotron voor 690 V deel uit van de oplossing. De klant profiteert nu van een dubbele pompcapaciteit, energiebesparing, een verbeterde gebruiksvriendelijkheid en lage harmonische vervormingen.

VENTILATOREN

Vereenvoudigde ventilatorregeling en lagere kosten

De installatie van frequentieregelaars van Emotron voor de graanverwerking in deze voedings- en landbouwindustrie heeft geleid tot een vereenvoudigde regeling en lagere bedrijfskosten. Er werden hoge eisen gesteld aan zowel de productprestaties als het serviceniveau bij het kiezen van een leverancier.

KRANEN

Minder slijtage door gesynchroniseerde kraanwielen

Bij retrofit van deze portaalkraan werden niet alleen de besturingselementen, maar ook de aandrijfmotoren vervangen. CG bood een complete oplossing, die minder onderhoud nodig had dankzij minimale wielslijtage.

CENTRIFUGES

Energie-efficiënte centrifuges

Toen deze zuiveringsinstallatie in nieuwe decanteercentrifuges voor het ontwateren van slib investeerde, werd er voor besturing door de frequentieregelaars van Emotron gekozen. De energie die door de remmotor wordt gegenereerd, wordt nu hergebruikt door de aandrijfmotor.

LIFTEN

Eersteklas liftregeling via een kabel van 220 meter

Een van de moeilijkheden bij het moderniseren van deze lift was de kabel van 220 meter die de motor en omvormer verbindt. Bovendien wilde de klant de originele gelijkstroommotor behouden. De lift is nu in werking en neemt de bezoekers mee naar de toren voor een duizelingwekkend uitzicht.