Pagina afdrukken

Mengers

Efficiënt en veilig mengen

Het bedienen van uw mengers met oplossingen van CG staat garant voor een efficiënte, betrouwbare en gebruikersvriendelijke werking. Schade en stilstand worden voorkomen, onderhoud wordt verminderd en energieverbruik wordt tot een minimum beperkt.

Energiebesparing en een hogere productkwaliteit

Emotron frequentieregelaars geven een aanzienlijke energiebesparing door de bediening van uw mengers op de vraag af te stellen. De motorsnelheid wordt voortdurend aangepast aan de viscositeit. Ineffectiviteit, als gevolg van bijvoorbeeld een beschadigde mengschoep, wordt direct gedetecteerd. Preventieve actie betekent dat er geen energie wordt verspild en dat ongeplande onderbrekingen worden voorkomen.

U kunt er ook op vertrouwen dat het systeem bepaalt wanneer het mengproces klaar is en de viscositeit precies goed is. Dit staat garant voor hoge productiviteit en productkwaliteit.

 

Gelijkmatige werking vermindert onderhoud

Emotron softstarters zorgen voor zachte starts en stops, waardoor mechanische belasting wordt verminderd. Door verminderde startstroom kunt u kleinere zekeringen en goedkopere kabels gebruiken.  Dit betekent een besparing op onderhouds-, installatie- en energiekosten.

Een gevulde menger kan eenvoudig worden gestart door het aanloopkoppel te verhogen. De ingebouwde remfunctie biedt snelle stops, waarbij geen mechanische remmen nodig zijn. Dit vergroot de efficiëntie en zorgt voor veiligheid.

 

Bescherming tegen schade en stilstandtijd

CG biedt efficiënte bescherming van uw mengers, waarbij op kosten als gevolg van onderhoud en stilstand kan worden bespaard. Onze asbelastingsmonitoren, die ook in onze andere producten zijn ingebouwd, voorkomen schade, bijvoorbeeld als materiaal dat schade zou kunnen veroorzaken de menger binnengaat of wanneer er een trillende as is.

Een unieke motorasbelasting berekeningstechniek detecteert onmiddellijk over- en onderbelastingsituaties binnen het gehele snelheidsbereik. Door gebruik te maken van de motor als zijn eigen sensor zijn er geen dure en onderhoudsintensieve externe sensoren nodig.