Pagina afdrukken

Molens

Optimaliseer uw molens

Het aansturen van uw molens met oplossingen van CG staat garant voor een efficiënte, betrouwbare en gebruikersvriendelijke werking. Schade en stilstand worden voorkomen, onderhoud wordt verminderd en energieverbruik wordt tot een minimum beperkt.

Geminimaliseerde energiekosten door een geoptimaliseerde werking

Frequentieregelaars van CG geven een aanzienlijke energiebesparing door de bediening van uw molens op de behoefte af te stemmen. De motorsnelheid wordt continu aangepast aan de grootte en het soort materiaal, en de snelheid van de toevoer wordt aan de belastingsvariaties aangepast.

Ineffectiviteit, als gevolg van bijvoorbeeld gebroken of versleten apparatuur, wordt direct gedetecteerd. Preventieve actie betekent dat er geen energie wordt verspild en dat ongeplande onderbrekingen worden voorkomen.

 

Minder onderhoud en hoge efficiëntie

Emotron softstarters zorgen voor zachte starts en stops, waardoor mechanische belasting wordt verminderd. Door verminderde startstroom kunt u kleinere zekeringen en goedkopere kabels gebruiken. Dit betekent een besparing op onderhouds-, installatie- en energiekosten.

Een zwaar beladen molen kan eenvoudig worden gestart door het aanloopkoppel te verhogen. De ingebouwde remfunctie biedt snelle stops, waarbij geen mechanische remmen nodig zijn.  Dit vergroot de efficiëntie en zorgt voor veiligheid.

 

Bescherming tegen schade en stilstandtijd

CG biedt efficiënte bescherming van uw molens, waarbij op kosten als gevolg van onderhoud en stilstand kan worden bespaard. Onze asbelastingsmonitoren, die ook in onze andere producten zijn ingebouwd, voorkomen schade, bijvoorbeeld als materiaal dat schade zou kunnen veroorzaken de molen binnengaat.

Een unieke motorasbelasting berekeningstechniek detecteert onmiddellijk over- en onderbelastingsituaties binnen het gehele snelheidsbereik. Door gebruik te maken van de motor als zijn eigen sensor zijn er geen dure en onderhoudsintensieve externe sensoren nodig.