Pagina afdrukken

Pompen

Bescherm uw debiet en bespaar energie

Het aansturen van uw pompen met oplossingen van CG staat garant voor een efficiënte, betrouwbare en gebruikersvriendelijke werking. Schade en stilstand worden voorkomen, onderhoud wordt verminderd en energieverbruik wordt tot een minimum beperkt.

Bespaar energie door een betrouwbare en efficiënte werking

Frequentieregelaars van CG bieden aanzienlijke energiebesparingen door de werking constant aan de behoefte aan te passen. Er wordt nog meer energie bespaard dankzij de automatische pompspoelfunctie en een slaapfunctie, die stopt wanneer de motor niet hoeft te lopen om de druk te handhaven.

In uw eigen proceseenheden kunnen parameters worden ingesteld, bijvoorbeeld m3/s of bar, waardoor de bewaking van uw proces veilig en eenvoudig wordt. Met één frequentieregelaar kunnen maximaal zeven pompen worden aangestuurd, zonder een PLC of andere externe apparatuur.

 

Een gelijkmatige werking zonder waterslag

Met CG softstarters wordt de startstroom aanzienlijk verlaagd en zodoende de hydraulische en mechanische belasting van leidingen en pakkingen. Koppelregeling zorgt voor een uiterst gelijkmatige start met een constante versnelling. U kunt kleinere zekeringen en kabels gebruiken, zodat u profiteert van een lager energieverbruik en lagere installatiekosten.

Lineaire stops elimineren het risico op waterslag, zonder de noodzaak van dure motorgestuurde kleppen om drukpieken te verminderen. Start- en stopniveaus kunnen worden geregeld door een analoge sensor direct op de softstarter aan te sluiten. Er is geen PLC nodig.

 

Bescherming tegen schade en stilstandtijd

CG biedt efficiënte bescherming van uw pompen, waarbij op kosten als gevolg van onderhoud en stilstand kan worden bespaard. Onze asbelastingsmonitoren, ook ingebouwd in onze andere producten, voorkomen schade en ineffectiviteit, bijvoorbeeld wanneer een leiding wordt geblokkeerd, wanneer een demper niet volledig is geopend of wanneer de pomp droogloopt.

Dit wordt gedaan door gebruikmaking van een unieke techniek van het berekenen van de motorasbelasting. Elke over- en onderbelasting wordt direct gedetecteerd, binnen het gehele snelheidsbereik. Door gebruik te maken van de motor als zijn eigen sensor zijn er geen dure en onderhoudsintensieve externe sensoren nodig.