Werkgebieden

CG Drives & Automation biedt carrièremogelijkheden binnen diverse gebieden, waarvoor verscheidene competenties en vaardigheden nodig zijn. Naast de onderstaande functies hebben we ondersteunende en administratieve functies op het gebied van financiën, IT, procesontwikkeling en human resources, allemaal essentiële functies voor een efficiënt en succesvol bedrijf.

Productontwikkeling

Eenvoud in de meest geavanceerde vorm

Eenvoud en betrouwbaarheid zijn sleutelwoorden die ons werk in ontwikkeling leiden. We maken producten die bekend staan om hun combinatie van geavanceerde technologie, robuustheid en intuïtieve bediening. Onze engineers werken met onze standaardproducten en met klantspecifieke producten, en hun expertise omvat gebieden zoals vermogenselektronica, mechanische engineering, motorontwerp en besturingsalgoritmen.

We houden al in een vroeg stadium rekening met alle aspecten van een project door de bedrijfsfuncties bij ontwikkelingsprojecten te betrekken: vraag vanuit de markt, concurrentie, inzetbaarheid, productiegemak, testprocedures, beschikbaarheid van onderdelen, argumenten voor verkoop, introductieplannen enz. We ontwerpen ook OEM-oplossingen in nauwe samenwerking met de engineers van de klant, waarbij we hun toepassing grondig leren kennen en waardevolle feedback over onze technologie krijgen.

Productie & sourcing

Korte productietijden en een hoge kwaliteit

De producten van CG Drives & Automation worden in onze fabriek in Helsingborg (Zweden) gemonteerd. De productie is op orders gebaseerd; de eenheden worden volgens de vereisten van de klant geproduceerd en daarna snel geleverd. Lijnproductie biedt flexibiliteit als er tekorten aan onderdelen zijn of bij orders die meteen moeten worden geleverd. De gespecialiseerde montage- en teststations met gestandaardiseerde procedures zorgen voor korte productietijden en een hoge kwaliteit.

De afdeling Productie werkt nauw samen met onze afdelingen Ontwikkeling en Sourcing, zowel in de dagelijkse werkzaamheden als bij klantspecifieke projecten, bij het testen van nieuwe onderdelen en bij het plannen van productintroducties. Al deze functies bevinden zich onder hetzelfde dak, zodat er meteen actie kan worden ondernomen als er iets moet worden gewijzigd of als er een vervangend onderdeel moet worden gevonden.

Klantspecifieke projecten

Speciaal afgestemde oplossingen ontwikkelen

Met onze technische kennis en vaardigheden helpen wij de klant om diens processen te optimaliseren. Onze engineers weten wat in elke specifieke toepassing goed werkt en ze kunnen speciaal afgestemde oplossingen op basis van onze standaardproducten ontwerpen. Een klantproject kan gaan van kleine hardware- of softwareaanpassingen tot complete aandrijfsystemen.

Onze aandrijfsystemen worden ontwikkeld voor eindgebruikers en voor fabrikanten van kranen, pompen en ventilatoren die hun klanten kant-en-klare, efficiënte en betrouwbare oplossingen willen bieden. Engineering omvat vaak het ontwerp, de constructie en de ingebruikname van een systeem, inclusief frequentieregelaars, motoren en transformatoren. Dat doen we in nauwe samenwerking met de klant en verschillende afdelingen van CG Drives & Automation.

Ondersteuning & service

Gemoedsrust voor onze klanten

Onze applicatie- en servicemonteurs hebben de belangrijke taak om klanten te helpen bij het optimaliseren van hun bedrijfsactiviteiten en het minimaliseren van stilstandtijd.
Dankzij een goede ondersteuning komen onze producten goed tot hun recht.

Onze dienstverlening bestaat onder meer uit technische ondersteuning en het opsporen van fouten via telefoon of e-mail, producttrainingen voor klanten en partners, ingebruikname, reparaties in de werkplaats en service op locatie. Ons servicepersoneel levert ook een belangrijke bijdrage aan onze productontwikkelingsprojecten op basis van hun praktische ervaring.