Energieopwekking

Houd de druk op peil en bespaar energie

Door het gebruik van snelheidsregeling maximaliseert u het vermogen van uw pomp- en ventilatorsystemen. Het energieverbruik en de mechanische slijtage nemen af, net als de geluids- en trillingsniveaus. De werking wordt continu aan de vraag aangepast, waarbij de gewenste druk wordt gehandhaafd op basis van het debiet of de hoeveelheid gas die moet worden verwerkt. Een slaapfunctie bespaart nog meer energie door de motor te stoppen als deze niet nodig is om de druk op peil te houden.

Hoge dynamiek voor veeleisende toepassingen

De frequentieregelaars van Emotron bieden ook een hoge nauwkeurigheid in dynamische toepassingen, bijvoorbeeld voor kranen die in elektriciteitscentrales op biobrandstof worden gebruikt. Minimale cyclustijden en mechanische slijtage door een efficiënte en nauwkeurige besturing. De directe koppelregeling verwerkt plotselinge veranderingen in de belasting en de eerste piekbelastingen. De elektronische grijperbesturing coördineert de aandrijvingen en zorgt dat de bewegingen onafhankelijk kunnen worden uitgevoerd. De bediener kan de grijper sluiten of openen terwijl deze omhoog en omlaag wordt gezet, waardoor de cyclustijden en slijtage aan de kabels afnemen

Hoge dynamiek voor veeleisende toepassingen

De frequentieregelaars van Emotron bieden ook een hoge nauwkeurigheid in dynamische toepassingen, bijvoorbeeld voor kranen die in elektriciteitscentrales op biobrandstof worden gebruikt. Minimale cyclustijden en mechanische slijtage door een efficiënte en nauwkeurige besturing. De directe koppelregeling verwerkt plotselinge veranderingen in de belasting en de eerste piekbelastingen. De
elektronische grijperbesturing coördineert de aandrijvingen en zorgt dat de bewegingen onafhankelijk kunnen worden uitgevoerd. De bediener kan de grijper sluiten of openen terwijl deze omhoog en omlaag wordt gezet, waardoor de cyclustijden en slijtage aan de kabels afnemen.

Bescherming tegen schade en stilstandtijd

Een ingebouwde belastingsmonitor voorkomt schade en stilstandtijd, bijvoorbeeld als een pomp droogloopt, een leiding is verstopt of een klep niet helemaal is geopend. Elke afwijking van de door u ingestelde belastingsniveaus wordt meteen over het volledige snelheidsbereik geregistreerd, zonder dat er externe sensoren nodig zijn.