Procesindustrie

 

Binnen de procesindustrie kunnen er kosten worden bespaard door optimalisatie van de vele door elektromotoren aangedreven handelingen. CG garandeert efficiëntie en betrouwbaarheid voor uw pompen, ventilatoren, kranen, mengers, molens, centrifuges en transportbanden.

Hoge dynamiek voor veeleisende toepassingen

De frequentieregelaars van Emotron bieden een hoge nauwkeurigheid in dynamische toepassingen. Ze zorgen voor de juiste toevoersnelheid voor uw transportbanden door het motortoerental aan te passen aan verschillen in de belasting en het energieverbruik, en door slijtage te minimaliseren.
Geminimaliseerde cyclustijden en onderhoud door een efficiënte en nauwkeurige kraanbesturing. De directe koppelregeling verwerkt abrupte veranderingen in de belasting en vangt de eerste piekbelastingen op, waardoor de mechanische stress afneemt, en onnodig uitschakelen en onderbrekingen worden vermeden. De serie heeft motorvermogens tot 3.000 kW bij een maximale voeding van 690 V. Eenheden met vloeistofkoeling zijn optioneel verkrijgbaar.

Energiebesparing in pomp- en ventilatorsystemen

Gelijkmatige starts van uw ventilatoren verlagen de hydraulische en mechanische stress op leidingen en pakkingen. De softstarters en frequentieregelaars van CG zorgen voor lineaire pompstops, waardoor het risico van waterslag wordt geëlimineerd, zonder dure, door de motor geregelde kleppen. De frequentieregelaar biedt bovendien aanzienlijke energiebesparingen door het motortoerental continu aan de vraag aan te passen. Een slaapfunctie bespaart nog meer energie en een automatische spoelfunctie voor de pomp zorgt dat de efficiëntie optimaal blijft.

Een betrouwbare controlefunctie voorkomt schade en stilstandtijd

Betrouwbare controletechnologieën zijn essentieel om storingen in apparatuur en onderbrekingen in de productie te voorkomen. De producten van CG hebben een ingebouwde belastingscontrolefunctie, zodat uw proces tegen schade en inefficiëntie wordt beschermd. Over- of onderbelasting wordt meteen geregistreerd, over het volledige snelheidsbereik en zonder dat er onderhoudsintensieve, externe sensoren nodig zijn. U kunt preventieve maatregelen nemen als een transportband vastloopt, een pomp droogloopt of een leiding is verstopt.

Praktijkvoorbeelden