Frequentieregelaars, softstarters en aandrijfoplossingen voor toepassingen binnen Water & Afvalwater

CG Drives & Automation biedt complete aandrijfoplossingen voor een veilige en kostenefficiënte werking van uw pompen en waterbehandelingssystemen - en een lange levensduur.

We hebben meer dan 40 jaar ervaring met waterbehandelingstoepassingen - een gebied dat zowel in omvang toeneemt als complexer wordt, waardoor extra eisen worden gesteld aan robuustheid en betrouwbaarheid.
Of u nu actief bent in rioolwaterzuivering, oppervlaktewater beheer, drinkwater of een procesindustrie, de door Emotron ondersteunde oplossingen voegen waarde toe aan uw apparatuur en uw bedrijf. Simpel en betrouwbaar.

 • Alle frequentieregelaars (VFD's) verkrijgbaar in zowel IP54 als IP20/21 beschermingsgraad
 • IP20-reeks met standaard gelakte printplaten (IP54 optioneel)
 • 400 tot 690 volt voedingsspanning bereik voor een volledig vermogensbereik tot 4MW
 • Zowel luchtgekoelde als vloeistofgekoelde aandrijvingen
 • Modulair ontwerp in op maat gemaakte panelen
 • Compacte oplossingen voor grote vermogens
 • AFE-technologie

Het wereldwijde servicenetwerk van Emotron

Met een wereldwijd partnernetwerk en oplossingen voor externe toegang kunnen we servicecontracten aanbieden die aan uw behoeften voldoen. Het complete serviceaanbod omvat:

 • Remote access
 • Testfaciliteiten
 • Opleiding
 • Onderhoud
 • Inbedrijfstelling
 • Verlengde garantie
 • 24/7 ondersteuning
 • Reparaties
 • Verhuur
 • Applicatiediagnostiek

Certificaten en kwaliteitsborging

CG Emotron is ISO14001- en ISO9001-gecertificeerd. Bovendien wordt voor de VFD- en softstarter-oplossingen CE-, UL- en cUL-certificering aangeboden.

Bij Emotron is deskundige kennis altijd binnen handbereik. Uw Water & Afvalwater projectteam zal u tijdens elke stap bijstaan. We regelen wanner nodig een ontwerptoetsing gevolgd door een interne onderzoek en hebben goede contacten met alle belangrijke certificerende instellingen.

Voor uw gemoedsrust testen we al uw Emotron producten afzonderlijk voordat u ze in gebruik neemt.

Afvalwater

Pompstations voor afvalwater

Onze robuuste aandrijvingen met bescherming tegen zware omstandigheden worden vaak gebruikt in rioolwaterpompstations. In deze omgevingen met blootstelling aan ondermeer waterstofsulfidegas hebben onze aandrijvingen bewezen van topklasse te zijn.

Voor één of twee stand-alone pomptoepassingen hebben we een speciaal VFD-product ontworpen met de naam "FlowDrive". Met deze aandrijving kunt u uw energieverbruik aanzienlijk verminderen (afhankelijk van de statische hoogte van de pomptoepassing) en de onderhoudskosten verlagen door het voorkomen van verstoppingen.

Waterzuiveringsinstallaties

Influent pomp

De influentpomp is vaak een centrifugaalpomp of een Archimedes schroefpomp die de hele tijd moet draaien, vooral in tijden van regenachtig weer. Met onze hoogwaardige VFD's en zeer bekwame technici zorgen we voor een soepele werking van uw applicatie. Bij storingen helpen wij u met onze 24/7 ondersteuning om de pomp zo snel mogelijk weer in bedrijf te krijgen.

Rooster reinigers

Voorkom blokkering en beschadiging van het systeem met onze asvermogensmonitor functionaliteit. Onze M20 asvermogensmonitor, TSA-softstarter en FDU / VFX-frequentieregelaar bieden altijd een hoog beschermingsniveau voor  uw systeem.

Slibontwatering

Of het nu gaat om een zeefbandpers, een schroefpers of slibcentrifuge, wij hebben de kennis en ervaring om uw toepassing te beheersen. Het ontwateren van het slib is een belangrijke stap in het proces om het afval van een zuiveringsinstallatie te verminderen.

Kies Emotron voor maximale inzetbaarheid van uw installatie. Met onze applicatiekennis kunnen we de juiste startmethode selecteren om uw applicatie jarenlang probleemloos te laten draaien.

Beluchtingssystemen 

Een ander belangrijk element in een aërobe afvalwaterzuiveringsinstallatie is het zuurstofniveau. Als je het zuurstofniveau niet op het juiste niveau kunt houden, zullen de micro-organismen in het slib hun afbreekwerk niet kunnen uitvoeren. Met onze lange geschiedenis in het beheren van zuiveringsinstallaties over de hele wereld, kunnen we ervoor zorgen dat uw installatie volledig probleemloos werkt.

Vraag om inbedrijfname van de VFD om aan uw toepassingsbehoeften te voldoen. We kunnen aan uw toepassingseisen voldoen, ongeacht de gebruikte techniek - we hebben ervaring met alles, van roerpropeller en compressors tot traag- of sneldraaiende puntbeluchters.

Zoetwater

VFD's voor  bron-pompen

Toepassingen met lange motorkabels en motoren met beperkte isolatie worden vakkundig behandeld door Emotron. Een lange  historie in  dit type applicaties heeft ons geleerd om de juiste combinatie van frequentieregelaars en filters te gebruiken om ervoor te zorgen dat uw applicatie betrouwbaar blijft draaien.

VFD's voor centrifugaalpompen (hogedrukpompen)

Vaak gaat het om grote vermogens, aangedreven door een VFD om een stabiele druk te kunnen handhaven. Het is belangrijk om schade aan lagers en / of mechanische afdichtingen van de pomp te voorkomen door de juiste VFD  en instellingen te kiezen. Onze specifieke software voor dit soort toepassingen detecteert automatisch een gebroken leiding en zorgt  er daarmee voor dat vervuiling in de leiding wordt voorkomen.

Pump Pomp VFD's voor omgekeerde osmose

In dit soort systemen worden typisch twee soorten pomptoepassingen gebruikt. Een hogedrukpomp en voedingspompen.

De hogedruk centrifugaalpompen hebben vaak hoge aanloopkoppels, vooral als de membranen verstopt raken en de belasting van de pompen toeneemt. Het starten van de pomp in dergelijke omstandigheden vereist een hoog startkoppel. Emotron frequentieregelaars maken een motor koppel van 120% mogelijk en in combinatie met automatische IR-compensatie start de pomp zelfs onder de zwaarste omstandigheden.

Oppervlaktewater behandeling

Emotron heeft veel toepassingsoplossingen geleverd om het oppervlaktewater op het juiste niveau te houden. Visvriendelijke pompen, Archimedische vijzelpompen, indirect of direct aangedreven pompen, lage of hoge snelheidspompen - we hebben er ervaring mee. Met meer dan 40 jaar werk op dit gebied zijn wij de juiste partner voor  u.

Zwembad en spa

De zwembad- en spa-omgeving is een typische toepassing waarvan u denkt dat deze een schone omgeving voor de frequentieregelaar biedt, maar niets is minder waar. Met de schadelijke gassen in het pompgebied is een goede bescherming vereist om de aandrijving jarenlang probleemloos te laten draaien.

De behuizing van de aandrijvingen van veel andere VFD-merken wordt broos door de agressieve omgeving - maar dit is niet het geval met de robuuste en van hoge kwaliteit VFD’s van Emotron.

Irrigatie

De Emotron VFD's helpen de pomp soepel te starten en uw wekelijkse pompprogramma in te stellen.

Zowel onze softstarters als frequentieregelaar oplossingen maken het mogelijk om uw wekelijkse pompschema te programmeren. Programmeerblokken zoals comparatoren, timers, SR-flip-flops en klokfuncties zijn ingebouwd om uw specifieke benodigde logische functie te creëren.

Brandbestrijdingssystemen

Emotron heeft een speciale softwarefunctie ontworpen voor dit subsegment met de naam " fire mode".

Met deze functie kan de VFD in geval van nood buiten de normale grenzen functioneren om de aandrijving zo lang mogelijk in bedrijf te houden.

Deze functie kan worden geactiveerd via een externe ingang die door een brandalarm wordt geactiveerd of worden ingeschakeld voor continu gebruik, afhankelijk van wat uw toepassing vereist.

Praktijkvoorbeeld