Zagerijen

 

Robuuste producten voor zware werkzaamheden

De robuuste producten van CG zijn geschikt voor de zware werkzaamheden in uw zagerij. U bespaart waardevolle bewerkingstijd en op de investerings- en onderhoudskosten dankzij de gecontroleerde stops van zagen en rotors, en dankzij het toepassen van vol vermogen voor een efficiënte werking van transportbanden.

Efficiënte transportband voor de invoer voor ontschorsen

De frequentieregelaars van Emotron zorgen voor de juiste toevoersnelheid bij het invoeren van hout voor ontschorsen of om schors uit het proces af te voeren. De directe koppelregeling verwerkt plotselinge veranderingen in de belasting, waardoor de mechanische stress afneemt en onderbrekingen en onnodig uitschakelen worden voorkomen. Een zwaar belaste transportband wordt efficiënt gestart door de volledige motorcapaciteit vanuit stilstand te gebruiken. Als er een remweerstand op de frequentieregelaar wordt gemonteerd, kunt u de toevoer extreem snel stoppen. Een ingebouwde belastingsmonitor registreert elke afwijking van de door u geselecteerde belastingsniveaus, bijvoorbeeld bij een gebroken riem of overbelasting.

Snelle stop van zagen zonder externe remmen

Een zaag heeft vanwege de veiligheid of productiviteit vaak een snelle stopfunctie nodig. Door de geavanceerde remfunctionaliteit van de softstarters van Emotron zijn er geen dure en ruimteverslindende
externe remmen nodig. Snel en veilig stoppen wordt gegarandeerd door de ingebouwde vectorrem of de ingebouwde omkeerrem voor bandzaagmachines en zaagtoepassingen waarvoor nog kortere remtijden nodig zijn.

Reductor wordt binnen enkele seconden gestopt

Als de remtijd van de reductorrotor, schorsrotor of ontschorswagen wordt verkort, bespaart u waardevolle procestijd. Deze apparatuur heeft meestal een paar minuten nodig om onbelast te draaien terwijl ze tot stilstand vertragen. De ingebouwde vector- en omkeerrem van de softstarter van de Emotron kan de remtijd vaak tot enkele seconden verlagen.

Praktijkvoorbeelden