Uniper-verwarmingspompen gebruiken de Emotron Slim-LC VFD

In de elektriciteitscentrale van Scholven werd de nieuwe Emotron Slim-LC gebruikt om pompaandrijvingen te vervangen, wat resulteerde in een ruimtebesparing van 30% en een aanzienlijke efficiëntiebesparing dankzij het nieuwe koelsysteem. De retrofit oplossing was zo efficiënt dat de geplande investering in airconditioning niet meer nodig was. 

Totaaloplossing voor FWK Buer in Scholven

Toen twee frequentiegeregelde motoren voor de stadsverwarmingspompen van de centrale Scholven in Gelsenkirchen aan vervanging toe waren, werd een beroep gedaan op een leverancier van totaaloplossingen.

De oplossing van Emotron bestond uit laagspanningsmotoren van 1500 kW/690 V en 1600 kW frequentieregelaars (FDU 690 V) met vloeistofkoeling en een interne water/water warmtewisselaar.

Als leverancier van totaaloplossingen leverde CG Drives & Automation ook de externe lucht/water warmtewisselaar units en 12 pulstransformatoren, elk met 2 MVA, 5 kV/690 V. Bovendien legden ze nieuwe afgeschermde motorkabels en netvoedingskabels naar de aandrijvingen.

Koelenergie besparen

De Emotron Slim-LC frequentieregelaar zorgt ervoor dat het systeem met minimale harmonischen en met maximale energie-efficiëntie werkt.

Het vloeistofkoelsysteem beperkt de verliezen naar lucht tot een minimum. Uniper kon eerder geplande investeringen in AC-kamers vermijden.

Een eenvoudige installatie gebaseerd op goede samenwerking

Bedrijven uit de omgeving en het personeel van de energiecentrale ondersteunden de demontage en montage. De inbedrijfstelling is uitgevoerd door CG Drives & Automation.

Het vermogen om samen te werken en elkaar door het project heen te helpen heeft geleid tot een zeer succesvolle oplevering van de oplossing.

Verlenging van de levensduur van de uitrusting

Met het nieuwe systeem kan de 1,5 MW pomptoepassing bij FWK Buer nog 20 jaar veilig in bedrijf blijven. Het uitgebreide serviceaanbod van CG Drives & Automation garandeert veiligheid en betrouwbaarheid voor de komende jaren.