Marine Offshore

Smooth sailing for your toughest operations

CG Drives & Automation offers complete drive solutions that ensure safe, smooth and cost-efficient operation of electrically powered equipment on board, no matter how rough the seas may get at times.

De Emotron Slim-LC Active Front End-aandrijving lost de uitdaging van inbouw achteraf aan boord van een pijpenlegger op

De energiebesparende Emotron Slim vloeistofgekoelde AFE-aandrijving stuurt nu de Azimuth propulsiethruster aan met minimale warmteverliezen en meer redundantie dankzij een gloednieuwe vloeistofgekoelde modulaire aandrijfconstructie.

Elektrische voortstuwing

In dit systeem sturen twee energiezuinige PM-motoren een volledig elektrische aandrijving aan met een unieke, geïntegreerde PLC, waardoor u de volledige controle heeft over het beschikbare en benodigde vermogen.

Met Emotron uitgeruste elektrische en hybride schepen

Omdat scheepsbouwers steeds op zoek zijn naar de beste oplossingen om aan nieuwe normen te voldoen, biedt Emotron alle ervaring om ze te begeleiden naar een duurzame toekomst dankzij onze elektrische en hybride aandrijfoplossingen.

Door Emotron aangedreven 24-tons hijslier voor windmoleninstallaties op zee

Bewegingen door scheepvaart of de ruwe zee kunnen lieren en kranen belasten. Emotron heeft een stevige VFD ontwikkeld welke ontworpen en gecertificeerd is voor maritiem gebruik. Een daarvan is op dit moment een betrouwbaar werkpaard dat op zee windmolenladingen van 24 ton kan hijsen.

Aandrijvingen voor rookgasreiniging / Scrubbers

Wanneer onze frequentieregelaars gebruikt worden voor het schoonmaken van rookgasuitlaten op schepen, dan maken de robuuste en betrouwbare Emotron-pompaandrijvingen (met een energieverlies van slechts 2%) deze milieu-oplossing bijzonder energiezuinig en rendabel.

Microniseersysteem voor brandstofbehandeling

Er wordt zo efficiënt mogelijk omgegaan met de uitdaging die een groot zeeschip heeft om slibafval te beperken, met behulp van een microniseersysteem dat bestuurd wordt door frequentieregelaars van CG Emotron.