Met Emotron uitgeruste elektrische en hybride schepen

De scheepvaart staat wereldwijd voor bijna 10% van alle SO2 en ongeveer 4% van alle CO2-uitstoot De regelgeving om het gebruik van diesel en zware stookolie te verminderen wordt derhalve aangescherpt. Hierdoor is de elektrificatie van schepen een opkomende markt.

Terwijl scheepsbouwers op zoek zijn naar de beste oplossingen om te voldoen aan nieuwe normen, zoals de zwaveluitstoot norm voor 2020, biedt Emotron alle ervaring om hen naar een duurzame toekomst te begeleiden.

Intelligente geïntegreerde automatisering en besturing

De door de scheepvaart gecertificeerde elektrische oplossingen van Emotron verminderen emissies, lawaai en trillingen.

Het voortstuwingssysteem van elektrische schepen maakt het voor de intelligente, geïntegreerde automatiserings- en regelsystemen mogelijk om energie terug te winnen en op te slaan voor waar en wanneer dit het meest nodig is.

Elektrische oplossingen voor betere efficiëntie

Ongeacht de snelheid van het vaartuig wordt de brandstofefficiëntie verbeterd door asgeneratoren te combineren met aandrijvingen met variabele frequentie Hierdoor wordt de prestaties van hoofdmotoren, hulpmotoren en schroefspoed geoptimaliseerd.

De efficiëntie wordt verder verbeterd door DC-gekoppelde aandrijvingen, waardoor systemen kunnen putten uit een verschillende energiebronnen, waaronder generatoren, batterijen of brandstofcellen.

Complete oplossingen met Europese partner

Een van de eerste projecten voor het optimaliseren van brandstofefficiëntie ging in 2016 van start op binnenvaartschepen.

Sindsdien levert CG Emotron ook complete oplossingen voor zeeschepen, zoals de aandrijvingen, het besturingssysteem maar ook het op locatie inbedrijfstellen.

State-of-the-art elektrische voortstuwingstechnologie

Toen de stad Berlijn een moderne, emissievrije maar stille rondvaartboot nodig had voor één van de haar toeristische rondvaartroutes, koos de scheepswerf voor een ultramoderne, volledig elektrische Emotron-oplossing.

Vanaf het eerste idee tot de laatste proef was Emotron de partner voor deze ontwikkeling. Het pakket omvatte de compacte aandrijfoplossing voor de nieuw ontworpen PM-hoofdaandrijving in combinatie met een besturingssysteem en hulpaandrijvingen.

Maritieme certificeringen

Frequentieregelaars met de maritieme certificering DNV-GL of BV worden over het algemeen gebruikt voor maritieme elektrificatieprojecten.

Bij Emotron is deskundige kennis altijd binnen handbereik. Uw maritieme projectteam zal u bij elke stap begeleiden. Wij werken met strikte ontwerp evaluaties gevolgd door een interne reviews en indien nodig hebben wij goede contacten met alle belangrijke certificerende instanties.

Natuurlijk testen we alle producten afzonderlijk voordat u ze in gebruik neemt.

Wereldwijd servicenetwerk

Gebruikmakend van een wereldwijd partnernetwerk en oplossingen voor toegang op afstand (Remote Access) kunnen we servicecontracten aanbieden die aan uw behoeften voldoen.

Het complete serviceaanbod omvat:

  • Inbedrijfstelling
  • Opleiding
  • Testfaciliteiten
  • 24/7 ondersteuning
  • Toegang op afstand (Remote Access)
  • Applicatiediagnose
  • Onderhoud
  • Verlengde garantie
  • Reparaties
  • Verhuur