Elektrische voortstuwing

We weten al dat elektrische voortstuwing synoniem staat voor een laag geluidsniveau, geen vervuiling en weinig trillingen. CG Emotron heeft echter samen met partner Kräutler een elektrisch voortstuwingssysteem ontwikkeld dat nog veel meer te bieden heeft.

In dit systeem werken twee energiezuinige PM-motoren in een volledig elektrisch voortstuwingssysteem bestuurd door een unieke geïntegreerde PLC waarmee u elke benodigde kW kunt regelen en ervoor kunt zorgen dat elke cent goed wordt besteed.

Redundantie voor een betrouwbare werking

Het voortstuwingssysteem wordt aangedreven door twee Kräutler roerpropellers die 360 graden wendbaar zijn. Samen met een intelligente aandrijfoplossing is het compacte en redundante elektrische voortstuwingssysteem ideaal voor wat betreft betrouwbaarheid en economisch rendement.

Emotron VSD’s voor de beste efficiëntie

Het brein achter dit elektrische aandrijfsysteem is de nieuw ontworpen Emotron PM-hoofdaandrijving in combinatie met een intelligent besturingssysteem en hulpaandrijvingen. De aandrijvingen zijn geprogrammeerd om steeds het beste punt van efficiëntie te vinden bij het bedienen van de twee PM-motoren.

Volledige controle over uw stroomverbruik

Het besturingssysteem bestaat uit een uniek ontworpen PLC. Met het intelligente, geïntegreerde automatiserings- en controle-systeem PP65 kunt u belangrijke parameters bekijken, zoals stroomverbruik en schroefsnelheid. Hiermee kan de kapitein inschatten hoe ver en snel u kunt gaan, gegeven een bepaald stroomverbruik.

Het geïntegreerde regelsysteem bevat een reeks automatische functies en kan eenvoudig worden aangepast aan specifieke wensen.

Compacte watergekoelde frequentieregelaars

De energiezuinige aandrijvingen zijn watergekoeld en compact en daarmee zelfs geschikt voor kleine schepen waar de ruimte beperkt is. Ze zijn uitgerust met Modbus TCP voor communicatie en zijn voorzien van Remote Access (toegang op afstand).

Complete oplossingen met Europese partner Kräutler

Één van de eerste technologie projecten voor het optimaliseren van brandstofefficiëntie zijn in 2016 gestart op binnenwaterschepen met onze Europese partner Kräutler.

Sindsdien levert CG Emotron ook complete aandrijf oplossingen voor zeeschepen, inclusief alle besturingssysteemen en de inbedrijfstelling. Het pakket omvat ook de hoofdaandrijving zoals geselecteerd door de scheepsbouwer.

Maritieme certificeringen

Frequentieregelaars met de maritieme certificering DNV-GL of BV worden over het algemeen gebruikt voor maritieme elektrificatie projecten.

Bij Emotron is deskundige kennis altijd binnen handbereik. Uw maritieme projectteam zal u bij elke stap volgen. Wij werken met strikte ontwerpevaluaties gevolgd door een interne reviews en indien nodig hebben wij goede contacten met alle belangrijke certificerende instanties.

Natuurlijk testen we alle producten afzonderlijk voordat u ze in gebruik neemt.

Wereldwijd servicenetwerk

Gebruikmakend van een wereldwijd partnernetwerk en oplossingen voor toegang op afstand (Remote Access) kunnen we servicecontracten aanbieden die aan uw behoeften voldoen.

Het complete serviceaanbod omvat:

  • Inbedrijfstelling
  • Opleiding
  • Testfaciliteiten
  • 24/7 ondersteuning
  • Toegang op afstand (Remote Access)
  • Applicatiediagnose
  • Onderhoud
  • Verlengde garantie
  • Reparaties
  • Verhuur