Door Emotron aangedreven 24-tons hijslier voor windmoleninstallaties op zee

Maritieme elektrische toepassingen werken in een wereld van trillingen, stof, vochtigheid en extreme temperaturen. Omdat bewegingen veroorzaakt door navigatie of ruwe zee lieren en kranen kunnen belasten, heeft Emotron een stevige frequentieregelaar ontwikkeld die is ontworpen en gecertificeerd voor maritieme toepassingen.

Een dergelijke liertoepassing is tegenwoordig een betrouwbaar werkpaard dat bijvoorbeeld in staat is om windmolens van 24 ton te plaatsen.

Zware lasten op grote hoogte

Windmolens op zee vereisen sterke, robuuste apparatuur die met absolute nauwkeurigheid werkt.

De lier moet 24 ton lasten aankunnen en deze tot meer dan 100 meter hoogte kunnen hijsen met de 1000 m 32 mm lierkabel die wordt bediend door de PM-motor. De krachtbron van deze toepassing is een indrukwekkende 110 kW zware motor en een luchtgekoelde Emotron IP54 VFX-aandrijving, welke de machine met grote precisie aanstuurt.

Emotron direct koppelregeling

De Emotron-technologie heeft een extreem snelle reactietijd, doordat het werkelijke en het vereiste koppel 40.000 keer per seconde worden vergeleken.

De VFX kan het hoogst mogelijke koppel per ampère leveren en biedt de mogelijkheid om ook een PM motor zonder slipsensor aan te sturen en met behoud van koppel en snelheid.

ProfiNet voor communicatie

De lier is uitgerust met een 132kW- 400V VSD en een afzonderlijke Profi-Net precisiebesturingsoplossing voor integratie van het totale systeem.

Complete oplossingen 

Het eerste prototype is samen met onze Nederlandse partner Marotechniek ontwikkeld. Zij hebben dit project turnkey geïnstalleerd.

Na de installatie levert CG Emotron een compleet servicepakket met een 24-uurs on-site / telefonische support om ongeplande downtime te voorkomen.

CG Emotron kan tijdens de inbedrijfstelling altijd helpen om de perfecte balans te vinden tussen uw motor en uw VSD.

”We put all our energy into saving yours” door ervoor te zorgen dat uw toepassing zo efficiënt mogelijk werkt.

Maritieme certificeringen

Bij Emotron is deskundige kennis altijd binnen handbereik. Uw maritieme projectteam zal u bij elke stap begeleiden. Wij werken met strikte ontwerp evaluaties gevolgd door een interne reviews en indien nodig hebben wij goede contacten met alle belangrijke certificerende instanties.

Natuurlijk testen we alle producten afzonderlijk voordat u ze in gebruik neemt.

Wereldwijd servicenetwerk

Gebruikmakend van een wereldwijd partnernetwerk en oplossingen voor toegang op afstand (Remote Access) kunnen we servicecontracten aanbieden die aan uw behoeften voldoen.

Het complete serviceaanbod omvat:

  • Inbedrijfstelling
  • Opleiding
  • Testfaciliteiten
  • 24/7 ondersteuning
  • Toegang op afstand (Remote Access)
  • Applicatiediagnose
  • Onderhoud
  • Verlengde garantie
  • Reparaties
  • Verhuur