Aanzienlijke energiebesparingen met Emotron hoogvermogen -frequentieregelaars in drinkwaterpomptoepassingen

Na een investering in Emotron-  frequentieregelaars heeft de Turkse gemeente Batman City haar energieverbruik met 10% verminderd. Het vervangen van softstarters door VFD's en PID-regeling heeft geleid tot deze aanzienlijke energiebesparingen, een langere levensduur van de pompen en elektromotoren van de fabriek, en een vermindering van handmatige arbeid.

Lokale partner heeft softstarters vervangen door VFD's

In dit project verving Kontek, onderdeel van de Kontek Enerji- groep, een Turkse partner van CG Drives & Automation, de bestaande 6x450kW en 3x560kW 32softstarters door FDU-serie VFD's.

Met deze wijziging zijn de aanloopstromen verminderd en is er een soepele toerentalregeling beschikbaar.

Modulaire modules die de stilstandstijd verminderen

De 9 compacte Emotron IP54-frequentieregelaars zijn opgebouwd uit vermogenselektronica modules - PEBB's.

Elke PEBB is in de schakelkast voorzien van magneetschakelaars zowel aan de voedingszijde als aan de motorzijde. Deze modulaire structuur zorgt voor een gemakkelijke uitwisseling zonder de omvormer lang te hoeven stoppen.

Bij Emotron is ondersteuning altijd beschikbaar, van de aanbestedingsfase tot de inbedrijfstelling van de omvormer bij u op locatie. Emotron biedt ook een wereldwijd servicenetwerk voor al uw servicebehoeften.

Uitgebreide partnerervaring met hoogvermogen frequentieregelaars

Het bekwame team van Kontek installeerde deze opstelling eenvoudig in Batman City in minder dan 6 uur. 

Druksensoren en VFD's in perfecte harmonie

De PID-regeling neemt informatie over druk en debiet van externe sensoren op via CanBus- communicatie. De data van de sensoren wordt door de VFD gebruikt om het optimale toerental te berekenen en te bepalen voor de actuele situatie.

Deze nieuwe technologie en het geautomatiseerd proces leidt tot aanzienlijke energiebesparingen en vervangt handmatige klepregeling en verminderd zodoende ook de arbeidskosten.

Het wereldwijde Emotron-servicenetwerk

Met een wereldwijd partnernetwerk en onze oplossingen voor toegang op afstand, kunnen wij u servicecontracten op maat bieden. Het complete aanbod van onze diensten:

  • Inbedrijfstelling
  • Training
  • Testfaciliteiten
  • 24/7 ondersteuning
  • Remote access
  • TCO, levensduur oplossingen
  • Onderhoud
  • Verlengde garantie
  • Reparaties
  • Verhuur

Flexibele producten om in te passen in uw panelen

De Emotron- frequentieregelaars worden vakkundig in kasten ingebouwd door Kontek, de Turkse partner van CG Drives & Automation.

In de stad Batman waren lokale beperkingen van toepassing en moesten de kasten op maat worden gemaakt om ingepast te kunnen worden in de installatie opstelling en beschikbare ruimtes. De Emotron- frequentieregelaar met PEBB-structuur bood de vereiste flexibiliteit.