Efficiënte drinkwatervoorziening met innovatieve winput

Een nieuwe eigentijdse winput houdt Brabant Water continu op de hoogte van de hoeveelheid water en juiste waterkwaliteit. Dezelfde informatie wordt gebruikt door de frequentieregelaars, wat bijdraagt aan een aanzienlijk verbeterde efficiëntie.

In het nieuwe ontwerp bevinden de Emotron FDU-pompaandrijvingen zich in gedecentraliseerde ondergrondse ruimtes in de buurt van de putschacht. De IP54-aandrijving is direct op de muur geplaatst binnen 5 meter van elke onderwaterpomp en leidt de pomp continu naar het optimale werkpunt.

Onze waterbronnen beschermen

Brabant Water heeft hoge MVO-ambities, waaronder het beschermen van de bronnen, duurzaam water- verbruik en het energiezuinig produceren en leveren van drinkwater. Om deze ambities kracht bij te zetten heeft Brabant Water in eigen huis een innovatieve winput ontwikkeld.

Met de hedendaagse winput is het bedrijfsvoerings- centrum van Brabant Water van iedere bron continu op de hoogte van de actuele hoeveelheid opgepompt water, de temperatuur, de waterkwaliteit, de grondwaterstand en evt. storingen.

Dezelfde informatie wordt door de automatisering gebruikt om continu te sturen naar de meest optimale inzet van de verschillende bronnen. Daarnaast wordt de informatie gebruikt voor analyses om in de toekomst te kunnen blijven verbeteren.

Gedecentraliseerd systeem en kortere motorkabels

In het nieuwe ontwerp heeft Brabant Water ervoor gekozen om systemen voortaan decentraal te plaatsen in een ondergrondse ruimte, nabij de putschacht. Een belangrijke reden voor deze keuze is een kortere motorkabel (tot ca. 5 meter) tussen regelaar en onderwaterpomp. In de conventionele oplossing zijn de frequentieregelaars opgesteld in een centraal schakelgebouw en zijn motorkabels met een lengte van 150 tot 200 meter hierbij geen uitzondering.

Het optimale werkpunt bereiken met Emotron

Een belangrijk onderdeel van de decentrale installatie is de frequentieregelaar FDU48 van Emotron (26A en 11 kW). Deze regelaar wordt geïnstalleerd in de ondergrondse ruimte, direct op de wand en is plenswaterdicht (IP54) uitgevoerd.

Een aanvullende All-pole sinusfilter wordt gebruikt om de levensduur van de onderwaterpomp te verlengen. Deze pompen zijn immers kwetsbaarder voor spanningspieken dan regulier droog opgestelde pompen.

De energiezuinige regelaar, korte motorkabel en een optimaal werkpunt van de motor dragen in belangrijke mate bij aan een verbeterd rendement ten opzichte van de conventionele oplossing.

Het wereldwijde Emotron-servicenetwerk

Met een wereldwijd partnernetwerk en onze oplossingen voor toegang op afstand, kunnen wij u servicecontracten op maat bieden. Het complete aanbod van onze diensten:

  • Inbedrijfstelling
  • Training
  • Testfaciliteiten
  • 24/7 ondersteuning
  • Remote access
  • TCO, levensduur oplossingen
  • Onderhoud
  • Verlengde garantie
  • Reparaties
  • Verhuur

Kwaliteitsborging

Bij Emotron is deskundige kennis altijd binnen handbereik. Uw Water & Afvalwater projectteam zal u tijdens elke stap bijstaan. Wij regelen wanneer nodig een ontwerptoetsing gevolgd door een intern onderzoek.

Wij testen al uw Emotron producten stuk voor stuk voorafgaande aan de inbedrijfstelling.