Energie besparen bij Koloa Landings pool & spa

Koloa Landing Resort in Kauai maakt gebruik van Eco-Flow-C® Aquatic Frequentieregelaar op basis van de Emotron FDU-serie. Het resultaat is een drastische verlaging van de energiekosten.

Aanvullend heeft H2Flow, een Amerikaanse partner van Emotron, de Aquatic Controller ontwikkeld, een PLC die gebruik maakt van een specifiek programma dat is ontworpen voor deze typische zwembad en spa-toepassing. De controller wordt bij Koala Landings, en in veel andere zwembadtoepassingen, gebruikt om het toepassen van de Emotron FDU frequentieregelaar nog verder te vereenvoudigen.

Aanzienlijke elektriciteitskosten bij het gebruik van een zwembadpomp

Elektriciteitskosten in de Verenigde Staten variëren doorgaans van 6 tot 20 cent per kilowattuur (kWh). In Hawaï zijn de elektriciteitskosten echter bijna 50 cent per kWh (2017).

Met die cijfers in het achterhoofd, zou een recirculatiepomp van 7kW die 24/7/365 (8.760 uur) draait op een vast toerental van 100% ongeveer 65.000 kWh verbruiken. In de Verenigde Staten zouden de jaarlijkse bedrijfskosten voor een dergelijke pomp ergens tussen de $ 3.900 en $ 13.000 liggen, afhankelijk van de elektriciteitskosten. In Hawaï zouden de kosten om dezelfde pomp te laten werken bij een astronomische 0,49 cent per kWh ongeveer $ 31.850 per jaar bedragen. Het paradijs heeft zijn prijs!

In het Koloa Landing Resort, gelegen op het eiland Kauai, omvatte de voltooiing van een enorm nieuw appartementsgebouwen complex project in het voorjaar van 2017, 17 nieuwe pompen voor filtratie en verschillende waterpartijen. De voltooiing van dit project bracht verschillende nieuwe uitdagingen met zich mee, niet in de laatste plaats de extreem hoge elektriciteit kosten die gepaard gaan met het bedrijven van de nieuwe pompen.

Energiebesparing met frequentieregelaars van Emotron

Eco-Flow-C® Aquatic Frequentieregelaars op basis van de Emotron FDU-serie werden geïntroduceerd als oplossing, en hun installatie heeft geleid tot enorme energiebesparingen. Dankzij de introductie van Eco-Flow-C frequentieregelaar bespaart Koloa Landing Resort nu meer dan $100.000 per jaar! Er werd vastgesteld dat een toerental vermindering van 10% gelijk staat aan een energiebesparing van 29% voor het resort, terwijl een toerental vermindering van 20% het elektriciteitsverbruik bijna zou halveren.

Robuuste constructie

Bijkomende voordelen van Eco-Flow-C® frequentieregelaar zijn de unieke Aquatic Controller-gebruikersinterface en de NEMA 12-constructie van het product. De Aquatic Controller draagt zorg voor een eenvoudige inregeling van wat anders een gecompliceerd proces kan zijn. Koloa Landing Resort maakte zich aanvankelijk ook zorgen dat de hete, vochtige en zoute lucht op het eiland Kauai corrosie van de FO zou kunnen veroorzaken. Eco-Flow-C® frequentieregelaar voorkomt deze problemen echter door zijn robuuste NEMA 12-constructie, die ontworpen is om bestand te zijn tegen de barre omgeving van een zwembad machinekamer en de vochtige, zoute lucht van Kauai.