Mengers

Een combinatie van efficiëntie en veiligheid

Met de oplossingen van CG kunt u uw mengers efficiënt, betrouwbaar en gebruiksvriendelijk regelen. Schade en stilstandtijd worden voorkomen, onderhoud wordt beperkt en het energieverbruik wordt geminimaliseerd.

Energiebesparingen en een hogere productkwaliteit

Emotron-frequentieregelaars leveren aanzienlijke energiebesparingen doordat ze de werking van uw mengers continu aan de vraag aanpassen. Het motortoerental wordt continu aan het viscositeitsniveau aangepast. Inefficiëntie door bijvoorbeeld een beschadigde schoep wordt onmiddellijk gedetecteerd. De preventieve maatregelen voorkomen energieverspilling en ongeplande stops.

Bovendien bepaalt het systeem ook wanneer het
mengproces is voltooid en de viscositeit precies goed is. Dat betekent een hoge productiviteit en
productkwaliteit.

Minder onderhoud door soepele werking

De Emotron-softstarters zorgen voor geleidelijk starten en stoppen, waardoor mechanische stress wordt beperkt. Door de lagere inschakelstroom kunt u kleinere zekeringen en goedkopere kabels gebruiken. Zo bespaart u op de kosten voor onderhoud, installatie en energie.
Een beladen menger kan gemakkelijk starten door het koppel te verhogen. De ingebouwde remfunctie zorgt dat de transportband snel kan stoppen zonder het gebruik van mechanische remmen. Dat verbetert de efficiëntie en de veiligheid.

Bescherming tegen schade en stilstandtijd

CG zorgt dat uw mengers efficiënt worden beschermd, waardoor u minder kosten door onderhoud en stilstand hebt. Onze asbelastingsmonitoren voorkomen schade als materiaal dat schade kan veroorzaken in de menger terechtkomt of als de as gaat schommelen.

Een unieke berekeningstechniek voor de motorasbelasting detecteert over- en onderbelasting binnen het volledige toerentalbereik. De motor wordt zelf als sensor gebruikt, dus er zijn geen dure externe sensoren nodig die moeten worden onderhouden.