Molens

Uw molens optimaliseren

De oplossingen van CG staan garant voor een efficiënte, betrouwbare en gebruiksvriendelijke regeling van uw molens. Schade en stilstandtijd worden voorkomen, onderhoud wordt beperkt en het energieverbruik wordt geminimaliseerd.

Minimale energiekosten door geoptimaliseerde werking

Emotron-frequentieregelaars leveren aanzienlijke energiebesparingen doordat ze de werking van uw molens aan de vraag aanpassen. Het motortoerental wordt continu op de grootte en type van het materiaal afgestemd en de toevoersnelheid wordt aan de variaties in belasting aangepast.
Inefficiëntie door bijvoorbeeld defecte of versleten apparatuur wordt meteen
gedetecteerd. De preventieve maatregelen voorkomen energieverspilling en ongeplande stops.

Minder onderhoud en een hoge efficiëntie

De Emotron-softstarters zorgen voor geleidelijk starten en stoppen, waardoor mechanische stress wordt beperkt. Door de lagere inschakelstroom kunt u kleinere zekeringen en goedkopere kabels gebruiken. Zo bespaart u op de kosten voor onderhoud, installatie en energie.

Een zwaar beladen molen kan gemakkelijk starten door het koppel te verhogen. De ingebouwde remfunctie zorgt dat de transportband snel kan stoppen zonder het gebruik van mechanische remmen. Dat verbetert de efficiëntie en de veiligheid.

Bescherming tegen schade en stilstandtijd

CG zorgt dat uw molens efficiënt worden beschermd, waardoor u minder kosten door onderhoud en stilstand hebt. Onze asbelastingsmonitoren voorkomen schade, bijvoorbeeld als er materiaal dat schade kan veroorzaken in de molen terechtkomt.

Een unieke berekeningstechniek voor de motorasbelasting detecteert over- en onderbelasting binnen het volledige toerentalbereik. De motor wordt zelf als sensor gebruikt, dus er zijn geen dure externe sensoren nodig die moeten worden onderhouden.