Ventilatoren

Frisse lucht met minimale inspanning

Het aansturen van uw ventilatoren met oplossingen van CG staat garant voor een efficiënte, betrouwbare en gebruikersvriendelijke werking. Schade en stilstand worden voorkomen, onderhoud wordt verminderd en energieverbruik wordt tot een minimum beperkt.

Bespaar energie door een betrouwbare en efficiënte werking

Frequentieregelaars van CG bieden betrouwbare ventilatoren en volledige controle over het proces. Er kunnen aanzienlijke besparingen op onderhouds- en energiekosten worden gemaakt, omdat de werking continu aan de vraag wordt aangepast, waarbij te allen tijde de juiste stroom/druk wordt aangehouden.

Ineffectiviteit, als gevolg van een geblokkeerde filter of niet volledig geopende demper, wordt direct gedetecteerd. Er wordt geen energie verspild en ongeplande onderbrekingen worden voorkomen. In uw eigen proceseenheden kunnen parameters worden ingesteld, bijvoorbeeld m3/s of bar, waardoor de bewaking van uw proces eenvoudig en veiliger wordt

Zachte starts verminderen mechanische belasting

Met de Emotron softstarter wordt de startstroom veel lager. Koppelregeling voor een uiterst gelijkmatige start met een constante versnelling. U kunt kleinere zekeringen en kabels gebruiken, zodat u profiteert van een lager energieverbruik en lagere installatiekosten.

Het starten van een ventilator, die in de verkeerde richting draait vanwege aanzuiging, kan doorbranden van zekeringen veroorzaken. Emotron softstarters zorgen voor de juiste richting en werking, voordat het proces op volle snelheid is. De startrichting kan volledig worden geregeld, bijvoorbeeld van een ventilator in een tunnel in het geval van brand.

 

Bescherming tegen schade en stilstandtijd

CG biedt efficiënte bescherming van uw ventilatoren, waarbij op kosten als gevolg van onderhoud en stilstand kan worden bespaard. Onze asbelastingsmonitoren, ook ingebouwd in onze andere producten, voorkomen schade en ineffectiviteit, bijvoorbeeld wanneer een filter wordt geblokkeerd, een riem is gebroken of wanneer een demper niet volledig is geopend.

Dit wordt gedaan door gebruikmaking van een unieke techniek van het berekenen van de motorasbelasting. Elke over- en onderbelasting wordt direct gedetecteerd, binnen het gehele snelheidsbereik. Door gebruik te maken van de motor als zijn eigen sensor zijn er geen dure en onderhoudsintensieve externe sensoren nodig.

Praktijkvoorbeelden