Zagen

 

Efficiënte en veilige werking van zagen

Een zaag heeft vanwege de veiligheid of productiviteit vaak een snelle stopfunctie nodig. De softstarters van CG bieden geavanceerde remtechnieken, waardoor er geen dure en ruimteverslindende externe remmen nodig zijn. Het gevolg is lagere investerings- en onderhoudskosten.

Snelle stops zonder mechanische remmen

Dankzij de ingebouwde vectorrem van de softstarters van Emotron staat de zaag snel en veilig stil, zonder dat er mechanische remmen hoeven te worden gebruikt. Bij bandzaagmachines of zaagtoepassingen met zeer korte remtijden zorgt een ingebouwde omkeerrem voor snel en veilig stoppen.

Minder schade door ingebouwde belastingsmonitor

De koppelregeling van de Emotron-softstarters minimaliseert de inschakelstroom, waardoor de mechanische stress afneemt en de levensduur van de apparatuur toeneemt. Er kunnen kleinere kabels en zekeringen worden gebruikt, met als gevolg lagere energie- en installatiekosten. Daarnaast worden schade en inefficiëntie voorkomen door een ingebouwde belastingsmonitor. Bij elke afwijking van de door u geselecteerde belastingsniveaus wordt er een waarschuwing gegeven of wordt de apparatuur snel en gecontroleerd gestopt. U kunt altijd vertrouwen op een efficiënte en betrouwbare werking.