Pompen

 

Bescherm uw debiet en bespaar energie

Met de oplossingen van CG kunt u uw pompen efficiënt, betrouwbaar en gebruiksvriendelijk regelen. Schade en stilstandtijd worden voorkomen, onderhoud wordt beperkt en het energieverbruik wordt geminimaliseerd.

Bespaar energie door een betrouwbare en efficiënte werking

De frequentieregelaars van CG leveren bovendien aanzienlijke energiebesparingen doordat ze de werking continu aan de vraag aanpassen. Er wordt nog meer energie bespaard dankzij de automatische pompspoelfunctie en een slaapfunctie die de motor stopt als deze niet nodig is om de druk te handhaven.

De parameters kunnen in uw eigen proceseenheden worden ingesteld, bijvoorbeeld op m3/m of bar, waardoor de controle eenvoudig en veilig kan worden uitgevoerd. Er kunnen tot zeven pompen met één frequentieregelaar worden geregeld, zonder gebruik van PLC's of andere externe apparatuur.

Soepele werking zonder waterslag

De CG-softstarters beperken de inschakelstroom aanzienlijk, zodat leidingen en pakkingen minder hydraulische en mechanische stress te verduren krijgen. De koppelregeling zorgt voor een zeer soepele start met een constante acceleratie. Doordat er kleinere zekeringen en kabels worden gebruikt, kunnen de energie- en installatiekosten verder omlaag.

Lineaire stops elimineren het risico van waterslag, zonder het gebruik van dure, motorgeregelde kleppen om de drukpieken te verlagen. De start- en stopniveaus kunnen worden geregeld door een analoge sensor direct op de softstarter aan te sluiten. Er is geen PLC nodig.

Bescherming tegen schade en stilstandtijd

CG zorgt dat uw pompen efficiënt worden beschermd, waardoor u minder kosten door onderhoud en stilstand hebt. Onze asbelastingsmonitoren voorkomen schade en inefficiëntie, bijvoorbeeld als een van de leidingen is verstopt, een klep niet volledig opent of de pomp droogloopt. Dat wordt met een unieke techniek voor het berekenen van de motorasbelasting gedaan. Over- of onderbelasting wordt meteen geregistreerd, in het volledige snelheidsbereik. De motor wordt zelf als sensor gebruikt, dus er zijn geen dure externe sensoren nodig die moeten worden onderhouden.

Praktijkvoorbeelden