Pagina afdrukken

Transportbanden

Efficiënte en betrouwbare besturing van transportbanden

Efficiënte transportbandsystemen zijn essentieel voor vele industriële processen. Dankzij een geoptimaliseerde besturing wordt het materiaal met de juiste snelheid en in de juiste hoeveelheid in en uit het proces gevoerd. Dure onderbrekingen en stilstandtijd moeten worden voorkomen. Dit krijgt u voor elkaar met een oplossing van CG.

Altijd de juiste snelheid

De frequentieregelaars van Emotron zorgen op elk moment voor de juiste toevoersnelheid door het motortoerental aan te passen. Ze zorgen voor een geoptimaliseerde werking, ongeacht de hoeveelheid of het type van het materiaal, waarbij het energieverbruik en de slijtage worden beperkt. De frequentieregelaar kan ook worden ingesteld om de transportband bij overbelasting of vastlopen achteruit te draaien.

 

Efficiëntie met directe koppelregeling

De directe koppelregeling verwerkt abrupte veranderingen in de belasting en vangt de eerste piekbelastingen op, waardoor de mechanische stress afneemt, en onnodig uitschakelen en onderbrekingen worden vermeden. Een zwaar belaste transportband wordt efficiënt gestart door de volledige motorcapaciteit ook vanuit stilstand te gebruiken. De inschakelstroom wordt geminimaliseerd, met minder mechanische stress en lagere installatie- en energiekosten tot gevolg.

 

Voorkom schade en stilstandtijd

Een ingebouwde belastingsmonitor beschermt uw proces tegen schade en inefficiëntie. Bij elke afwijking van de door u geselecteerde belastingsniveaus wordt er een waarschuwing gegeven of wordt het proces snel en gecontroleerd gestopt, bijvoorbeeld bij een kapotte riem of overbelasting, of als een transportschroef vastzit. Stilstandtijd wordt geminimaliseerd en er wordt geen energie verspild.