Emotron VFD's stimuleren landbouwirrigatie

Waterspecialisten bij Porsch in Duitsland gebruiken Emotron FDU-frequentieregelaars in hun irrigatiesystemen. De Emotron IP54 VFD's worden geïnstalleerd bij de watersproeiers op de velden in kleine schakelkasten.

Porsch combineert moderne putboringen met de productie en installatie van mechanische apparatuur en schakelapparatuur voor watersproeiers. De taak van beregening is om de watervoorziening aan te vullen om ervoor te zorgen dat de planten droge perioden overleven, terwijl de nadruk blijft liggen op energie-efficiëntie.

Irrigatiesystemen voor een goede oogst

In gebieden waar de grond erg zanderig is, sijpelt regenwater zeer snel door. Om een goede oogst te krijgen zijn irrigatiesystemen cruciaal.

Porsch, een waterspecialist gevestigd in Uelzen, Duitsland, gebruikt Emotron FDU-units in hun irrigatiesystemen.

Porsch Wasser- und Umwelttechnick GmbH heeft meer dan 40 jaar ervaring als leverancier in de bouw van irrigatiesystemen. Het is een partner op alle gebieden van commerciële, gemeentelijke en particuliere watervoorziening en afvalwater afvoer.

Robuuste en betrouwbare aandrijfoplossing

De Emotron IP54 frequentieregelaars worden direct bij de sproeiers op de velden in kleine schakelkasten geïnstalleerd. Deze kleine schakelkasten worden in de winter niet verwarmd, maar dat veroorzaakt geen problemen aan de frequentieregelaars omdat ze een robuuste metalen constructie hebben en bestand zijn tegen ruwe omgeving condities.

Het grootste voordeel van Emotron-frequentieregelaars is de eenvoudige installatie- en bediening om het water te laten stromen.

Een intelligente aandrijving met veel mogelijkheden

Een intelligente regeling zorgt ervoor dat alle ruimtes in dezelfde mate worden bewaterd. Omdat de aandrijving is afgestemd op watertoepassingen, kunnen veel vereiste functies direct binnen de frequentieregelaar worden opgelost, waaronder:

  • Realtime klok
  • Logische functies
  • Standby-functie
  • Geïntegreerde lastsensor
  • Cascade regeling met meerdere pompen

Door de gebruiksvriendelijke en betrouwbare werking kunnen parameters desgewenst ook eenvoudig door de eindklant worden aangepast. Dankzij de optionele interfaces kunnen de frequentieregelaars op afstand worden bewaakt en bediend met behulp van mobiele telefoon functies.

De afgelopen jaren heeft Porsch ongeveer 150 Emotron frequentieregelaars geïnstalleerd.

Emotron levert 24/7 service, aangevuld met weekendhulpdiensten gedurende het irrigatieseizoen.