Microniseersysteem voor brandstofbehandeling

Micronizersystemen verbeteren de efficiëntie van brandstof op schepen en in energiecentrales. Door vereenvoudiging van het scheidings- en reinigingsproces wordt de hoeveelheid Uitstoot aanzienlijk verminderd.

Door gebruik te maken van onze slimme en ruimtebesparende frequentieregelaars worden zowel bedrijfs- als brandstofkosten bespaard. Het eindresultaat is een reductie van gevaarlijk slibafval van ca. 20%.

Alle componenten in één Emotron-oplossing

Slibreductie, gebaseerd op een micronizersysteem, gecombineerd met afscheiders is de nieuwste ontwikkeling om een “clean ship-certificaat” te behalen voor diesel aangedreven schepen.

Het elektrische aandrijfsysteem omvat normaal gesproken meerdere componenten van een aantal leveranciers, wat resulteert in een dure oplossing met hoger onderhoudskosten.

Bij het Emotron-systeem zijn de bypass-schakelaar, sensor, real time klok, temperatuurregelaar, schakelaars en zekeringen echter allemaal inbegrepen.
Doordat de frequentieregelaar een IP54 beschermingsgraad heeft, hoeft deze niet te worden ingebouwd in een schakelkast.

Plug en play van één leverancier

Emotron heeft meegewerkt aan de ontwikkeling van deze moderne elektrische opstelling. Hierbij is gekozen voor de efficiënte FDU frequentieregelaar welke volledig als een plug-and-play-oplossing in bedrijf is gesteld.

Ingebouwde logische functie

Bij het microniseren van HFO (Heavy Fuel Oil) moet de olie de juiste temperatuur hebben (50-100°C). Met behulp van interne logische functies zal de frequentieregelaar niet starten als de olie te koud is om zo schade aan de micronisator te voorkomen.

Met de optie PTC / PT100 wordt de temperatuur gemeten en kan de omvormer alleen worden gestart in een vooraf vastgesteld temperatuurbereik.

Maritieme certificeringen

Voor dit project werden IP54-omvormers met maritieme certificering GL-DNV gebruikt.

Bij Emotron is deskundige kennis altijd binnen handbereik. Uw maritieme projectteam zal bij elke stap in uw proces meedenken. Wij ondersteunen u waar nodig tijdens de ontwerpfase en hebben goede contacten met alle belangrijke certificerende instellingen.

Alle componenten worden vooraf afzonderlijk getest voordat u ze in gebruik neemt.

Wereldwijd servicenetwerk

Met een wereldwijd partnernetwerk en oplossingen voor toegang op afstand kunnen wij servicecontracten aanbieden die aan uw behoeften voldoen.
Het complete serviceaanbod omvat:

  • Inbedrijfstelling
  • Opleiding
  • Testfaciliteiten
  • 24/7 ondersteuning
  • Toegang op afstand
  • Applicatiediagnose
  • Onderhoud
  • Verlengde garantie
  • Reparaties
  • Verhuur